FETÖ'nün Marmara Bölge İmamı yakalandı

FETÖ'nün Marmara Bölge İmamı yakalandı

FETÖ'nün 'Marmara bölge imamı' ile 2 kişi tutuklandı.

FETÖ'nün Jandarma’daki yapılanmasının "Marmara bölge imamı" olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı" bankacıyla, bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine  ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma’daki yapılanmasının  ''Marmara bölge imamı'' olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün  "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı'' bankacıyla bu şahısla irtibatlı ve  darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.

    İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can  Tuncay'ın yürüttüğü darbe girişimi soruşturması kapsamında, çekmeköy Karakol  Komutanlığında çalışan, darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada  görev alan ve daha sonra tutuklanan M. A. ve M. Ö., ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi  içerisinde hareket ettiklerini, "ağabey" konumundaki Baki ve Asım kod ismini  kullanan şahıslardan talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na  gittiklerini anlatması üzerine savcılık bu isimleri incelemeye aldı.

    Söz konusu isimleri bulan savcılık, şüpheliler R. Ş. ve E. P.'yi  gözaltına aldı. Bu kişilerin de ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütün  ''İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı'' E.D.'ye ulaşıldı. Özel bir bankada  halen çalıştığı tespit edilen şüpheli E.D., ifadesinde, yapılanmaya ilişkin bilgi  verdi. Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren savcılık, örgütte Jandarma  yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olarak görev yapan öğretmen N.K.'yı tespit  ederek gözaltına aldı.

    Savcılık ayrıca gözaltına alınan bankacı E.D'nin, Kartal Soğanlık  Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığında görevli Üsteğmen Yılmaz Candır ile  irtibatını tespit etti. Söz konusu üsteğmenin de darbe girişimine karıştığını  belirlenmesi üzerine Candır da gözaltına alındı.

    Savcılık, öğretmen N.K, bankacı E.D ve üsteğmeni "Türkiye Cumhuriyeti  hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme"  suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti.

    Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de üç şüphelinin de tutuklanmasına karar  verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.