FETÖ'yle Askeri Lise'de Tanışmışlar

FETÖ'yle Askeri Lise'de Tanışmışlar

FETÖ iddianamesinde Özel Kuvvetler karargâhını ele geçiren darbecilerin, örgütle ortaokul ve lise yıllarından bu yana tanıştıkları belirtildi.

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili açılan ikinci davanın iddianamesinde, Gölbaşı’ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı (ÖKK) ele geçiren şüphelilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast için Marmaris’e giden darbeci ekibi seçen Binbaşı Şükrü Seymen ile irtibatlı oldukları belirtildi.
Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, 15 Temmuz gecesi ÖKK karargâhını ele geçiren şüphelilerin ortaokul ve liseden itibaren FETÖ ile tanıştıkları, askeri lise ve harp okullarında ağabeylerle ilişkilerini sürdürdükleri, darbe gecesi de ağabeylerce talimatlandırıldıkları anlatıldı.
İddianameye göre şüphelilerden Yalçın Damar, ifadesinde, FETÖ ile lise 3. sınıfta tanıştığını, bu tarihten itibaren düzenli örgüt üyeleri ile görüştüğünü, Ankara’da da görüşme ve irtibatını sürdürdüğünü, toplantılara katıldığını söyledi.

Telefon görüşmeleri
Şüphelilerden Yıldıray Yılmaz da, FETÖ ile ortaokuldan itibaren tanıştığını, toplantılarına katıldığını, himmet yardımında bulunduğunu söyledi. İddianamede Yılmaz’ın, darbe teşebbüsünün koordinasyonu ve gidişatı faaliyeti içinde yer alan Ömer Faruk Cavlazoğlu, Celal Koca, Hatay’da bulunan Eyyüp Coşkun, Cumhurbaşkanı’na karşı suikast için Marmaris’e giden Şükrü Seymen, Türksat baskınını düzenleyenlerden Melih Varol, ÖKK’yı ele geçirmeye çalışan Tuğgeneral Semih Terzi, yanındaki Binbaşı Fatih Şahin, Genelkurmay’daki darbe girişiminde yer alan Fırat Alakuş ile telefon görüşmeleri yaptığının tespit edildiği belirtildi.

Samimi itiraflar
Şüphelilerden Cavlazoğlu’nun da Konya’da ortaokula giderken gittiği FETÖ evlerinde askeri liseye girmesinin tavsiye edildiği, daha sonra Maltepe Askeri Lisesi’ni kazandığı, askeri okulda Salim adlı FETÖ üyesi ile irtibatını sürdürdüğü anlatılan iddianamede, Harp Okulu’nda Salim’in Mahmut diye başka bir ağabey ile kendisini tanıştırdığı ve irtibatının bu şekilde sürdüğü kaydedildi. 


İddianamede, Cavlazoğlu’nun darbe girişiminde bulunan Fırat Alakuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı suikast için Marmaris’e giden Şükrü Seymen ile telefon görüşmeleri yaptığının tespit edildiği belirtildi.
Şüphelilerden Yasin Deribaş’ın FETÖ içinde yer aldığına dair samimi itiraflarda bulunduğu belirtilen iddianamede, darbe teşebbüsünden 3 gün önce 12 Temmuz tarihinde Nesimi ve Tahir kod adlı FETÖ üyelerinin kendi evine geldiğini, 2-3 gün içinde kendisiyle görüşmeye gelen kişi ile görüşmesini istediklerini anlattı. 15 Temmuz günü Ercan Şen’in yanına gelerek, “Askeri malzemelerini al. Saat 21.30’da Oran’da buluşacağız” dediğini anlatan Deribaş, kendisinin de irtibatlandırıldığı Halil Kuş’a Ercan Şen’in söylediklerini ilettiğini kaydetti.

Binbaşı Arıkan’a aracını tahsis etti
İddianamede, şüphelilerden Süleyman Menteş’in, darbe faaliyeti içinde yer alan kayın biraderi Binbaşı Adnan Arıkan ile irtibatlı olduğu, Arıkan’a darbe gecesi kendisine ait aracı tahsis ettiği, darbe gecesi kayınvalidesinin evinde olduğunu iddia etmesine karşılık HTS kayıtlarından gece boyu TRT binasının bulunduğu yerde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Aksakallı olayına ayrı soruşturma
İddianamenin sonunda, 15 Temmuz günü bir grup darbeci tarafından kaçırılmaktan kılpayı kurtulan Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’nın kaçırılma eylemi ile ilgili ayrı soruşturma başlatıldığı, bu soruşturmanın 2016/175570 hazırlık numarası üzerinden devam ettirildiği bilgisi de yer aldı.


Türker Karapınar / Milliyet 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.