Fevzi Karakoç'un Sergisi Selçuk Yaşar Müzesi'nde Açıldı

Fevzi Karakoç'un Sergisi Selçuk Yaşar Müzesi'nde Açıldı

Türk resim sanatının duayenlerinden Fevzi Karakoç'un yağlı boya tablolarından oluşan son sergisi 5 Mayıs 2016'da Selçuk Yaşar Resim Müzesi ve Sanat Müzesi'nde açıldı.

Fevzi Karakoç'un sergisinin açılış gününe Yaşar Topluluğu'nun yöneticileri ve çalışanlarının yanı sıra Yaşar Üniversitesi'nde görev yapan Öğretim Üyeleri ve İzmir'in önde gelen iş insanları katıldı.

Eserlerinde, figürlerin kendileriyle değil, sunuş ve kompozisyon içinde kullanılış biçimleriyle kendisini ifade eden sanatçı, tuvallerindeki atlar, biniciler, iki boyutlu at ve binici figürleriyle Osmanlı İmparatorluğu’ndaki resim tarihine ve minyatür sanatına göndermede bulunuyor. Figüratif öğeler içeren son dönem çalışmalarında bir dizi şeklinde oluşturulmuş öğeler eserlere dinamizm ve estetik katıyor.

Fevzi Karakoç’un 24 yağlı boya eserinden oluşan sergisi 28 Mayıs 2016 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Fevzi karakoç

Fevzi Karakoç Kimdir?

1947 yılında Çankırı’da doğdu. Eğitim hayatına 1968 - 1972 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu ile başlayıp, 1979 yılında Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi’nde devam etti. 1983 yılında Özgün baskı resim dalında “Sanatta yeterlilik” ünvanını aldı. 1986 yılında doçent, 1993 yılında profesör olan Karakoç, 2002 yılı Ocak ayına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yaptı.

Bugüne kadar, yurt içi ve yurt dışında bir çok kişisel ve karma sergi açan ve 4 ödülü bulunan sanatçı, Şubat 2002’den bu yana Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.