Fidye yazılımlara karşı güvenlik sağlıyorlar

Fidye yazılımlara karşı güvenlik sağlıyorlar

No More Ransom şirketi, 165 fidye yazılımı ailesi ile fidye yazılımlarının nasıl çalıştığı ve bulaşmayı önlemek için ne gibi önlemler alınabileceğini açıklıyor.

Hollanda Ulusal Polisi Ulusal Yüksek Teknoloji Suç Birimi, Europol'ün Avrupa Siber Suç Merkezi, Kaspersky ve diğer platform ortakları 2016 yılında kişilerin ve kuruluşların değerli bilgilere erişmelerine yardımcı olmak için No More Ransom girişimini başlattılar. Söz konusu girişimle, katılımcılar nerede olursa olsun bir siber suçun nasıl bildirileceğine ilişkin şifre çözme araçlarını, yönergeleri ve talimatları girişimin resmi web sitesinde yayınlayabiliyor. Proje ile165 fidye yazılımı ailesi tarafından saldırıya uğrayan müşterilerin verilerini herhangi bir ödeme yapmadan geri almalarına yardımcı olan araçlar ve materyalleri kapsayarak, fidye yazılımlarının nasıl çalıştığı ve bulaşmayı önlemek için ne gibi önlemler alınabileceğini açıklıyor.

1660284703-12-08.jpg

Kaspersky Global Araştırma ve Analiz Ekibi Güvenlik Araştırma ekibinden Jornt van der Weil, fidye yazılımının, kurbanlardan para almanın etkili bir yolu olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı; "2022'nin sadece ilk üç ayında 74 binden fazla benzersiz kullanıcının bu tür bir tehdide maruz kaldığı tespit edildi. Bu durum, bu gibi girişimlere yardım etme eğiliminde bir artışa yol açtı. Saldırganlara ödeme yapmadan, bireylere ve şirketlere dijital varlıklarını geri kazanma konusunda yardımcı olabildiğimiz için son derece mutluyum. Bu şekilde, kullanıcılar artık verilerinin şifresini çözmek için ödeme yapmak zorunda kalmadıkları için suçluları ve onların iş modellerini canının yanacağı yerden vuruyoruz. Mevcut ve gelecekteki ortaklarımızla fidye yazılımlarıyla savaşmaya devam edeceğiz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.