Figen Gündüz Letaconnoux Kitapları Amazon’da yer alıyor

Figen Gündüz Letaconnoux Kitapları Amazon’da yer alıyor

Uzun yıllar boyunca Angola, Kenya ve Etiyopya gibi Afrika şehirlerinde yaşayan Figen Gündüz'ün Letaconnoux Kitapları Amazon’da yer alıyor

Uzun yıllar boyunca Angola, Kenya ve Etiyopya gibi Afrika şehirlerinde yaşayan Figen Gündüz Letaconnoux’nun orada anlatılan hikayelerden yola çıkarak kaleme aldığı Jambo Rafiki ve Karibu Rafiki adlı çocuk kitapları Yazardan Direkt etiketiyle Türkçe ve İngilizce olarak yayınlandı. Türkçe edisyonunun Türkiye’de satışa sunulduğu iki kitaplık bu seri, İngilizce olarak da Amazon’da yer alıyor.


Kitaplar çocuklar için uçsuz bucaksız Afrika kıtasında yaşayan sevimli hayvanların birbirleriyle uyum içinde sürdürdükleri yaşamlarından hikayeler anlatıyor. Afrika’nın kendine özgü doğası ve yaşamı dikkate alındığında, nesilden nesile aktarılan anonim hikayeler kadar sıcak bir temas kuran bu hikayelerde Zürafa'nın uzun bir boyna ve bacaklara nasıl sahip olduğu, Leopar'ın kürkündeki o göz alıcı benekleri, Düğmeli Domuz'un Zürafa ile dostluğu, Zebra'nın gece gündüz giydiği siyah beyaz çizgili pijaması, kahveyi ilk keşfeden çoban Kaldi'nin keçilerinin neden neşe içinde dans ettikleri, Afrika'nın en büyük, en ulu ağacı olan Baobab'ın meziyetleri, Babunların yaramazlıkları ve Öküz Başlı Antilop ile Zebra'nın göç hikayesi gibi temalar çocukların renkli hayal dünyalarına uygun neşeli bir üslupla anlatılıyor.

Çocukların Afrika'nın eşsiz doğasını, hayvanlar alemini ve hayvanların fiziksel özelliklerini öğreneceği, onların dostluk öykülerine şahit olacağı, renkli çizimlerle dolu Jambo Rafiki ve Karibu Rafiki’de, yazarın çektiği gerçek fotoğraflar ve boyama sayfaları da yer alıyor. 

Kitap içindeki illüstrasyonların tamamı Yazardan Direkt tasarım ekibinin imzasını taşıyor. Amerika için özel olarak hazırlanan sesli kitap versiyonundaki tüm üretim ve organizasyonlar yine Yazardan Direkt tarafından gerçekleştirildi. İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanan kitaplar, hem baskılı, hem e-kitap hem de sesli kitap olarak okurla buluşuyor.   

Kitaplar, bir Türk yazarın eseri olarak yurt dışındaki okurlara da ulaşabilmesiyle, Türkiye yayıncılık hayatı açısından büyük önem taşıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.