Figen Yüksekdağı Şırnak'a Sokmadılar

Figen Yüksekdağı Şırnak'a Sokmadılar

HDP ve DTK'lı üyeler Şırnak'a sokulmadı...

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ DTK Eş Genel Başkanı Hatip Dicle ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gültan Kışanak'ın 7 ay boyunca sokağa çıkma yasağ olduğu Şırnak'a girerek çatışmalardan kaçan ailelerin kurduğu çadırları ziyaret etmek istedi. 3 ismin önünü kesen güvenlik güçleri bayram ziyaretinde bulunmak isteyen Yüksekdağ, Dicle ve Kışanak'ı engelledi.

14 Mart'ta PKK'lılar tarafından kazılan hendek ve kurulan barikatların kaldırılmasına yönelik harekete geçen güvenlik güçleri 4 HaziraN'da operasyonları tamamlamıştı. Ancak yine de kent merkezinde başlatılan sokağa çıkma yasağı devam ettiriliyor.

Yüksekdağ, Dicle ve Kışanak'a eşlik eden partililerin de olduğu bir grup Şırnak'a girerek çadırlarda yaşayanlara bayram ziyareti düzenlemek istedi. Şırnak'a 10 kilometre mesafede güvenlik güçleri tarafından durdurulan heyetin Şırnak'a sokulmadı. Yaya olarakbölgeye geçmek istediklerini belirten heyet üyelerinin geçişine güvenlik gerekçesiyle izin verilmezken 3 saat boyunca bekleyen heyet ve güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.