Filipinler'de Tecavüz Etmeliydim Diyen Adayın Kızı Tecavüz Mağduru

Filipinler'de Tecavüz Etmeliydim Diyen Adayın Kızı Tecavüz Mağduru

Daha önce isyan eden mahkumların toplu tecavüzüne uğradıktan sonra öldürülen kadın için önce ben tecavüz etmeliydim diyen Filipinler Cumhurbaşkanı adayı, bu sefer de kızının tecavüze uğradığını açıklamasının ardından kızına drama kraliçesi dedi.

Geçtiğimiz günlerde Filipinler'de 1989 yılında yaşanan bir tecavüz olayına dair konuşan Cumhurbaşkanı adayı Duterte'nin görüntüleri ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı adayı görüntülerde tecavüze uğrayan kadına dair çok güzeldi önce ben tecavüz etmeliydim demiş, görüntüler ortaya çıkınca bunun espri olduğunu öne sürmüştü. Bugün sabah saatlerinde cumhurbaşkanı adayının kızı tecavüz mağduru olduğunu söyledi.

1989 yılında gerçekleşen olayda bir hapishanede isyan çıkaran mahkumlar Avusturyalı misyoner Jacqueline Hamill isimli kadına toplu tecavüz ettikten sonra öldürdüler. Olayın olduğu dönem, isyan çıkan hapishanenin olduğu bölgenin belediye başkanı olan Cumhurbaşkanı adayı Duterte kadın hakkında çok güzel olduğu ve önce kendisinin tecavüz etmesine izin verilmesi gerektiğini söylediği görüntüler ortaya çıkmıştı.

Filipinler Cumhurbaşkanı adayının kızı Sara bugün sabah saatlerde Instagram'dan yaptığı bir paylaşımda kendisinin de tecavüze uğradığını söyledi. "Şaka değil, ben de bir tecavüz mağduruyum ama yine de başkanlık seçimlerinde oyumu Rodrigo Duterte'ye (babası) vereceğim." yazılı bir fotoğraf paylaştı.

Utandığı için ailesiyle paylaşmamış

Tecavüze uğradığı için utandığını ve bu yüzden durumu ailesine açıklamadığını söyleyen Sara, sadece tecavüze uğradığını ve babasının tecavüz şakasının kendisini incitmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı adayının kızı ayrıca ayrıntılara girmek istemediğini belirterek olayı utanç verici olarak yorumladı.

Duterte kızı için drama kraliçesi dedi

Kızı Sara'nın paylaşımın ardından, olaya inanmadığını belirten Cumhurbaşkanı adayı Duterte, kızını ilgi çekmeye çalışmakla suçlayarak "drama kraliçesi" olarak niteledi. Duterte kızının tecavüze uğramayacağını çünkü silah taşıdığını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.