Filiz Ceritoğlu Sengel: Toplumu düşmanlaştırmayı bırakın artık

Filiz Ceritoğlu Sengel: Toplumu düşmanlaştırmayı bırakın artık

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 9 Eylül kutlamaları sonrası yaşanan tartışmalarla ilgili bir çaıklama yayınladı.

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, İzmir'in kurtuluş kutlamaları ve son tartışmalar hakkında bir açıklama yaptı.

baskan-tunc-soyer-zafer-coskumuz-engel-tanima-15257748-amp.jpg

Sengel 9 Eylül kutlamaları tartışmalarına "Bırakın artık hamaset siyasetini, temelsiz karalamalarla toplumu düşmanlaştırmayı; takdir etmeyi bilin…Aksi bu güzelim halka ayıptır, Ata’sına, geçmişine bu topraklara aşık olan ve artık huzur isteyen halka ayıptır. 100. yıl kutlamalarının tam ortasında 100 yıllık coşkuya ortak olan bir insan olarak o kadar çok şey var ki anlatmak istediğim; özetle bu işe şapka çıkartılır, bu halkın önünde saygıyla eğilinir. Tarkan şarkılarıyla, duruşuyla bir kez daha vatan ve insan sevgisini kanıtladı; insanları tek yürek haline getirdi. İhtiyacımız olan tek şeyi bize yaşattı" ifadeleriyle tepki gösterdi.

baskan-sengel-den-soyer-e-destek-mesaji-1114862.jpeg

"GÖZLERİMLE GÖRDÜM"

Sengel paylaştığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’imizin 100. Yılı Güzel İzmir’imizin 100. doğum günü hakkında çok yazıldı çizildi, çok konuşuldu…

Birkaç günden beri konuşulanları ve eleştirileri izliyorum… O coşkulu kalabalığın içerisinde yer alanlardan birisi olarak, neredeyse hiç dile getirilmeyenleri paylaşmak istedim.

Sadece konser alanının yer aldığı Kordon bölümü için ifade edilen 2 milyonluk kalabalığın ötesinde;ara sokakları ve paralel caddeleri dolduran,ellerinde bayrakları kucaklarında bebekleriyle bu coşkuya ve gurura ortak olanlar yok bu ifade edilen hesapta…Şahsen gözlerimle gördüm…

Bu kadar büyük bir kalabalığın omuz omuza dip dibe uzun saatler İzmir’imizin kurtuluşunu kutladığı ve Tarkan’ın şahane resitaliyle coştuğu bir ortamda tek bir taşkınlık duymadık; herkes birbirine saygılıydı, herkes gülümsüyordu, nezaketle birbirine yardımcı oluyordu.

Restaurantlar, cafeler, barlar hatta marketler bile tıka basa doluydu. İstiklal marşında tüm İzmir ayaktaydı, Ata’sına, şehidine, vatanına saygı duruşundaydı. Yaşlı bir amca bir elinde bastonu bir elinde bayrağını tutuyordu kıpırdamadan…

Tunç Başkanımın konuşmasına gelince; cesaret, samimiyet, hakikat ve umut vardı her satırında. Ama ne çok seviyor bazıları, güzel şeyleri karalamak için bir sebep aramayı… Neden ifade edilen cümlelere bakılmıyor?

Neden sergilenen etkileyici performansın anlattıkları irdelenmiyor, neden takdir etmekte zorlanılıyor? Bırakın artık hamaset siyasetini, temelsiz karalamalarla toplumu düşmanlaştırmayı; takdir etmeyi bilin…

Aksi bu güzelim halka ayıptır, Ata’sına, geçmişine bu topraklara aşık olan ve artık huzur isteyen halka ayıptır. 100. yıl kutlamalarının tam ortasında 100 yıllık coşkuya ortak olan bir insan olarak o kadar çok şey var ki anlatmak istediğim; özetle bu işe şapka çıkartılır, bu halkın önünde saygıyla eğilinir. Tarkan şarkılarıyla, duruşuyla bir kez daha vatan ve insan sevgisini kanıtladı; insanları tek yürek haline getirdi. İhtiyacımız olan tek şeyi bize yaşattı.

Genel Başkanımız ve İzmir Milletvekilimiz Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun her renkten milyonlarca yurttaşımızı nezaket ve samimiyetle selamlaması ise, Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına taşıyabilecek lider arayışının fiilen çoktan sona erdiğini kanıtlar gibiydi.Kısacası İzmir’im tekrar farkını gösterdi; emeği geçen, alana gelen ve kalbi o alanda atan herkese selam olsun…"

sss.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.