Fındık üreticisine Bakan Fakıbaba'dan müjde

Fındık üreticisine Bakan Fakıbaba'dan müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, TMO'nun 40'ın altındaki randımanlı fındıkları da üreticilerden alacağını söyledi

Fındık üreticilerinin fındıkta adalet talebiyle sokaklara çıkması hükümetin fındık alımında kriterleri esnetmesine yol açtı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Bugün karar aldık. Artık 40’ın altındaki randımanlı fındıkları da alacağız" dedi.

'FIRSATÇILAR VAR'
Ankara Ticaret Odasının (ATO) düzenlediği “Sürdürülebilir Besicilik Paneli”nde konuşan Fakıbaba, “Geldiğim günden beri etle ve fındıkla uğraşıyorum. Ben isteyerek mi uğraşıyorum? Bunların artık normal piyasada yerine oturması lazım. Fındıkla ilgili bugün yeni bir düzenleme yapıyoruz. Fındıkta 40 ve 40’ın üzerindeki randıman alınıyor. Fırsatçılar. Açık ve net konuştuğum zaman ‘sen niye böyle konuşuyorsun’ diyorlar. Şimdi 39-38 olunca 6-7 liradan üreticinin elinden alıyorlar. Bu adam bu kadar emek vermiş, alın teri dökmüş. TMO yüzde 40’ın altında almıyor diye bu üreticinin elinden 6-7 liraya mal toplamak vicdanen senin işine geliyor mu? 7 liraya alıyor, Giresun fındığını karıştırıyor ve tekrar onu TMO’ya 10 liraya satıyor. Bugün karar aldık. Artık 40’ın altındaki randımanlı fındıkları da alacağız" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.