Finlandiya’dan Türkiye’ye boykot çağrısı!

Finlandiya’dan Türkiye’ye boykot çağrısı!

NATO üyeliği için resmen başvuru yapan Finlandiya'da Merkez Parti üyesi milletvekili Mikko Karna; sürece olumsuz yaklaşan Türkiye’nin ürünlerine boykot çağrısı yaptı.

Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verene kadar Türkiye kebap restoranlarını ve Türkiye'de üretilen otomobilleri boykot etme çağrısı yapan Finlandiya Merkez Parti üyesi milletvekili Mikko Karna yaptığı açıklamada "Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğini kabul edene kadar herkes Türkiye'yi boykot etmeli" dedi.

Karna, vatandaşları Türkiye'deki tatil bölgelerine ve Türk kebap restoranlarına gitmemeyi; Türk yapımı arabalarını kullanmamayı, Türkiye Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay verene kadar boykot etmeye çağırdı.

365311-814x458.jpg

"Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO'ya girmesini engelleyeceğine kimse inanmıyor bu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın bir güç oyunu" diyen Finlandiyalı milletvekili, "Türk lider bu şaşırtıcı çıkışı ülkesinin iç politikasında yaşadığı sorunlar ve onun popülaritesini tüketen korkunç ekonomik durum nedeniyle yapıyor" yorumunda bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.