Fırat Kalkanı 2. Gününde

Fırat Kalkanı 2. Gününde

Dün TSK'nın başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu ikinci gününe girdi.

Türkiye'nin sınırötesi olarak başlattığı ve dün Suriye'ye TSK'nın girmesiyle devam eden Fırat Kalkanı operasyonuyla IŞİD'in elindeki Cerablus tamamen ele geçirildi. Dün akşam saat 19.00 itibariyle Özgür Suriye Ordusu Cerablus'ta bulunan tüm kamu binalarını ele geçirerek evlerde arama başlattı. Öte yandan operasyonla beraber öldürülen radikal islamcı IŞİD'çi terörist sayısı 100'ü buldu.

Çatışmalarda TSK'dan kayıp yok

İlçe merkezinin tamamen ÖSO eline geçtiği operasyonda TSK'da can kaybı yaşanmadı, ÖSO'da ise 1 milis hayatını kaybetti.

ÖSO'nun Cerablus'ta yayınladığı görüntülerde bir ÖSO askeri kente giren 10 kişilik bir gruptan biri olduğunu ifade ederken, Cerablus ilahiyat okulunun IŞİD'den temizlendiğini açıklıyor. Operasyona Sultan Murat Tugayı, Sukur El Ceber, Şam Cephesi ve Feylek El Şam örgütü mensupları katılıyor

IŞİD'in ikmal yolları kesildi.

Keklice'den sonra Tel Şair köyü de birkaç saat içinde ÖSO'nun denetimine geçti. Doğan Haber Ajansı, ÖSO güçlerinin Tel Şair'in hemen ardından Elvaniye ve Güğüncük köylerini de IŞİD'den temizledi. Sınırı geçen tanklar Cerablus’a ulaşan IŞİD’in ikmal yollarını kesti. Bab Bölgesi’nden destek için yola çıkan bazı IŞİD araçları da Türk F-16 ve koalisyon ülkelerinin savaş uçakları tarafından hedef alınarak vuruldu. Türk savaş uçakları IŞİD’e ait bomba yüklü üç aracı da imha etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.