Fırat Nehri'nde Güvenlik Uygulaması 15 Gün Uzatıldı

Fırat Nehri'nde Güvenlik Uygulaması 15 Gün Uzatıldı

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamayla PYD ve IŞİD'i birbirinden ayıran, Türkiye'nin daha önce kırmızı çizgimiz dediği alan olan Fırat Nehri'nde 4 aydır devam eden özel güvenlik bölgesi uygulaması dün 9. defa 15 gün olmak üzere uzatıldı.

Gaziantep'in Fırat Nehri'ne yakın Karkamış İlçesi'nin karşı tarafında kalan Suriye toprakları içerisindeki bölge Türkiye tarafından kırmızı çizgimiz olarak belirtilmişti. Geçtiğimiz günlerde PYD'nin Menbic operasyonu olarak adlandırdığı hareket öncesi Cerablus yakınları PYD'ye yardım etmek amacıyla ABD tarafından bombalanmıştı.

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamayla, bölgede sürdürülen güvenlik uygulamalarının 8 defa uzatıldığını ve bunun 4 ay sürdüğünü belirterek, son alınan kararla beraber 15 gün daha uzatılarak 15 gün tekrar uzatılmış oldu.

Suriye sınırında güvenliği sağlamak ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik alındığı belirtilen kararın 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince uzatıldığı açıklandı. Köprübatı Sınır Karakolu'nun Fırat nehri üzerinde kalan ada bölgesini kapsayacak şekilde alındığı belirtilen kararın 1 Nisan saat 13.00'da başlayarak 15 Nisan saat 13.00'a kadar tekrar uzatılacağı belirtilen açıklamada bölgenin Valilik tarafından Özel Güvenlik Bölgesi ilan edildiği duyuruldu.

Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilen bölgenin bu vasıfta kaldığı süre boyunca, bölgeye giren ve çıkan araç veya insanların tek tek kontrol edilerek, gerektiğinde yasaklanabileceği anlamına geliyor. Öte yandan bölgede güvenlik tedbirlerinin alınmasını l Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.