Fırat Yaşayan Parkı, kent sakinlerinin ikinci adresi oldu

Fırat Yaşayan Parkı, kent sakinlerinin ikinci adresi oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca'da hayata geçirdiği Fırat Yaşayan Parkı, kent sakinlerinin favori mekanlarından biri haline geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, parka ilişkin "Muhteşem bir park oldu" dedi.

MEDYA EGE - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentlilerin doğayla bütünleşmesi için Buca’da kurulan Fırat Yaşayan Parkı ilçe sakinlerinin gözde mekanlarından biri oldu.

Günde 10 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan parka ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, bir video paylaşarak halkın yorumlarına yer verdi.

28062023-105046-0.jpg

Başkan Soyer, videoyu "Bir parktan çok daha fazlası. Fırat Yaşayan Parkı, çocukların doğayı tanıdığı, ailelerin keyifli vakit geçirdiği ve yeme içme alanlarıyla muhteşem bir park oldu" notuyla paylaştı.

tuncsoyer-1h6d-cover.jpg

Soyer’in sözünü verdiği 35 Yaşayan Park projesi kapsamında hayata geçirilen Fırat Yaşayan Parkı, 35 yıldır fidan deposu olarak kullanılıyordu.

28062023-105139-4.jpg

Üç futbol sahası büyüklüğündeki Fırat Yaşayan Parkı’nda semt sakinlerinin talepleri üzerine yürüyüş rotaları, çay bahçesi, dinlenme ve çocuklar için oyun alanları, basketbol sahası, sera, mahalle bostanı gibi birçok özellik ilave edildi.

28062023-105214-1.jpg

Parkta yapılan bitkilendirme çalışmaları, ömrünün bir kısmını İzmir’de geçiren ve İzmir’in en büyük yeşil alanı Kültürpark’ın ağaçlandırılmasına büyük emek veren Cevat Şakir Kabağaç’a (Halikarnas Balıkçısı) ithaf edildi.

28062023-105214-2.jpg

Parkın pek çok yerinde Cevat Şakir’in uyguladığı bitkilendirme yöntemlerinden ilham alındı. Fırat Fidanlığı’nın Yaşayan Park’a dönüştürülmesi için yapılan ağaçlandırma çalışmalarında İzmir’in iklim ve doğasına uygun bitkiler kullanıldı.

28062023-105214-4.jpg

Buca’ya kazandırılan otuz bin metrekarelik parkta palamut meşesi, pırnal meşesi, ıhlamur, çınar, sekoya, servi, Datça hurması, badem, sakız, delice zeytin, erguvan, kekik, karabaş otu, defne, ılgın, dut, süs armutu, nar gibi türlerin yanı sıra hanımeli, manolya, sarı çiçekli yasemin gibi kokulu bitkiler de toprakla buluştu. Parktaki ağaçlar, 3-4 yıl sonra sulamaya ihtiyaç duyulmayacak türlerden seçildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.