Firefox eklenti sorunu ile ilgili yeni gelişme

Firefox eklenti sorunu ile ilgili yeni gelişme

Firefox kullanıcılarının karşı karşıya kaldığı eklenti devre dışı kalma problemi yayınlanan son güncelleme ile birlikte düzeltildi. Mozilla, Firefox eklenti sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, sorunun kaynağını da açıkladı.

İnternet tarayıcıları içerisinde en çok kullanılan ikinci tarayıcı olan Mozilla Firefox, geçtiğimiz gün büyük bir sorunla karşı karşıya kaldı. Firefox kullanıcıları tarayıcılarını açtıklarında tüm eklentilerin devre dışı kaldığını fark ettiler. Bunun ardından eklentileri tekrar aktif etmeye çalışan kullanıcılar bir hata mesajı ile karşı karşıya kaldılar.

Konuyla ilgili hızla açıklama yapan Mozilla, tarayıcıda bir sertifikanın tarihinin geçtiğini, sorunun bundan kaynaklandığını belirtti. Ardından geçtiğimiz saatlerde bir yazı yayınlayan şirket, sorunun tamamen düzeleceğini açıkladı. Buna göre hata, arka planda kendi kendine yüklenecek bir yazılım ile düzelecek.

Mozilla konu ile ilgili: “Hata düzeltmeleri önümüzdeki bir kaç saat içerisinde otomatik olarak yüklenecektir. Eklentilerin tekrar çalısması için kullanıcıların ekstra bir işlem yapmasına gerek bulunmamaktadır.” açıklamasında bulundu.

Kullanıcılara eklentileri kaldırmamaları uyarısında da bulunan şirket, kullanıcıların bunu yapmaları halinde verilerini kaybedebileceklerini belirtti. Mozilla Firefox Android sürümünde de sorun yaşayan kullanıcılar için bir güncelleme yayınlanacak mı, bu henüz belirsizliğini koruyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum