Firefox kullanıcılarına müjde! Önemli yenilik yolda...

Firefox kullanıcılarına müjde! Önemli yenilik yolda...

Mozilla, ilerleyen günlerde Firefox için yayınlayacağı yeni güncelleme ile birlikte önemli bir özelliği de kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Yayınlanacak olan güncelleme ile birlikte Mozilla, Opera’yı tahtından indirmeyi de hedefliyor.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Haziran ayında en popüler internet tarayıcılarından biri olan Opera, yapmış olduğu duyuru ile tarayıcısına ücretsiz VPN servisini entegre ettiğini müjdelemişti.

Böylece VPN servislerine ihtiyaç duyan kullanıcılar, hiçbir ücret ödemeden ve farklı bir program kurmaya gerek duymadan direkt olarak Opera tarayıcısı üzerinden VPN kullanabiliyorlar.

Opera‘nın izinden giden Mozilla ise kendi internet tarayıcısına VPN servisini entegre edecek. VPN servisi için Proton VPN ile bir anlaşma imzalayan popüler internet tarayıcısı, bugünden itibaren VPN servisini önceden seçilen kullanıcılar ile test etmeye başladı.

Fakat, Opera’nın aksine Mozilla ne yazık ki, Proton VPN servisini kullanmak isteyen kullanıcılardan aylık 10 dolar gibi bir ücret alacağını da belirtmekte yarar var. Bu da şu anlama geliyor ki, VPN servisine ücret ödemek istemeyen kullanıcılar tercihini Opera Browser’dan yana kullanmaya devam edecek.

Fakat ProtonVPN servisinin Opera’da bulunan ücretsiz VPN servisine göre daha güvenli ve hızlı olduğunu da belirtmekte yarar var. Kullanıcıların Firefox’daki ücretli VPN servisine karşı nasıl bir tepki vereceğini de ilerleyen günlerde rahatlıkla göreceğiz. Siz yaşanılan bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?

VPN nedir?

Kimileri için yasaklı sitelere girmenin bir yolu olan VPN, aslında bu amaca hizmet etmek için tasarlanmadı. Açılımı Virtual Private Network olan VPN Türkçe de Sanal Özel Ağ olarak adlandırılmaktadır. VPN, temel olarak ağlara uzaktan erişim sağlayan bir sistemdir. Yani VPN kullanıcısı, bulunmadığı bir noktadaki ağa erişebilir, veri aktarımında bulunabilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.