Firefox'tan flaş Facebook adımı!

Firefox'tan flaş Facebook adımı!

Mozilla'nın bünyesinde yer alan ve son güncellemler ile hızına hız katan Firefox, Facebook'tan korunmak isteyenlere özel eklenti geliştirdiği öğrenildi.

Facebook'un veri skandalının ardından tüm Facebook reklamlarını durdurma kararı aldığını açıklayan Firefox, şimdiki süreçte ise Facebook'tan korunmak isteyenler için yeni bir eklenti geliştirdiğini duyurdu. Peki, Firefox'un bu eklentisi nasıl çalışıyor ve hangi verileri koruyor?

Facebook Container Extension adı ile duyurulan bu eklenti, kullanıcıların Facebook verilerini kontrol etmesini sağlıyor. Bu eklenti kimliğinizi gizli bir konteynırda tutarak diğer web sitelerindeki aktivitelerinizin Facebook ile paylaşılmasını önlüyor.

Örneğin; Google'da bir monitör arattığınız zaman, Facebook'un native reklamlarında hemen çeştili firmaların monitörleri belirir. İşte bu veri paylaşımı Facebook Container Extension ile sona eriyor.

Peki, Firefox'un konteynırında tutulan bu veriler Mozilla ile paylaşılacak mı? Firefox, resmi blog yazısında verilerin okunmadığını sadece eklentiyi kaç kişinin kullandıklarını görebildiklerinin altını çiziyor.

Facebook'tan korunmak için gerekli olan eklenti olan Facebook Container Extension 'ı buradan indirebilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.