Firmalara EBSO'dan Covid-19 antikor testi!

Firmalara EBSO'dan Covid-19 antikor testi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından sanayi işletmelerinde faaliyet gösteren çalışanlara yönelik, isteğe bağlı COVID-19 tarama testleri yapılması için ön talep alınmaya başlandı. 

İşletmelerinde “Antikor Temelli COVID-19 Tarama Testi” yaptırmak isteyen EBSO üyeleri, Ege Bölgesi Sanayi Odası Vakfı (EBSOV) kanalı ile bu hizmetten test başına 28 TL karşılığında faydalanabilecek.

13 şehir ile birlikte İzmir’de de başlatılan uygulama kapsamında yaptırılması öngörülen antikor testi ile kişilerin vücutlarında COVİD-19 virüsüne yönelik antikor bulunup bulunmadığı tespiti yapılacağı bildirildi. Yapılan testler sonucunda antikor testi pozitif çıkan kişilere Sağlık Bakanlığı tarafından PCR testinin uygulanacağı belirtilirken, nihai sonuçlar alınıp, gerekli diğer sağlık prosedürü işletilecek.

Ön talep başvuruları sonrası testler başvuru sırasına göre gerçekleştirilecek. İşletmelerde alınacak kan örnekleri için randevu saati ayrıca bildirilecek.  

Tüm organizasyonun Ege Bölgesi Sanayi Odası tarafından sağlanacağı uygulamada, test imkanından faydalanmak isteyen üyeler,  www.ebso.org.tr adresinde yayınlanan detaylar doğrultusunda, 24 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 17.30’a kadar başvuru yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.