Fitch’ten flaş Türkiye açıklaması

Fitch’ten flaş Türkiye açıklaması

Fitch'ten yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı'nın açıklamaları seçimlerden sonra politika öngörülebilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını ortaya çıkarıyor" açıklamasını yaptı.

Fitch Ratings, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların Haziran seçimleri sonrasında keyfi politika yapımı ve politika  öngörülibilirliğinin baskı altına girmesi olasılığını gündeme getirdiğini savundu.

Fitch, “Bu durumun, daha sıkı global finansal şartların Türkiye’nin büyük dış finansman ihtiyacının yarattığı krılganlığı test edeceği bir zamanın üstüne gelmesi muhtemel” ifadelerini kullandı. TCMB’nin TL’deki değer kaybı sonrasında piyasalardaki gelişmeleri yakından izlediğini ve gerekli tedbirlerin alınacağını açıkladığına  işaret eden Fitch, “Yaşanan son gelişmeler bizim merkez bankasının kurdaki zayıflığa yanıt verme istekğinin devam ettiği görüşümüzü değiştirmedi.  Geçtiğimiz ay yapılan faiz artırımı sıkılayan global finansal şartlar ve yükselen petrol fiyatlarının, Türkiye’de seçim kampanyası ile  bir araya gelmesinden kaynaklı risklerin bilincinde olunduğuna işaret  etti” dedi.
 

Kaynak: Foreks

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.