Fiyat artışları, pazardaki fiyatları etkiledi!

Fiyat artışları, pazardaki fiyatları etkiledi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde’yi adım adım gezerek, vatandaşlarla bir araya gelip, sorun ve taleplerini dinlemeyi sürdürüyor.

CHP Milletvekili Gürer, bu hafta sonu Niğde’nin Çiftlik ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. İlçe pazarını gezen Gürer’e pazarcı esnafı ve alışveriş için pazara gelen vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

EMEKLİ VATANDAŞ EVİNE YAĞ ALAMIYOR, ISINMAK İÇİN TEZEK YAKIYOR

Emekli olduğunu söyleyen bir kadın vatandaş eve sıvı yağ alamayacak duruma geldiklerini belirterek, “Bir sıvı yağ 110 lira olmuş. Ben emekli maaşı ile bu yağı nasıl alacağım? Ve ısınmak için tezek yakıyoruz. Kömürün fiyatı 700 lirayı geçmiş” dedi.

PAZARYERLERİ DURAĞAN..

Pazaryerlerinin ise en canlılığın olmadığına vurgu yapan vatandaş, “Her şey ateş pahası Allah yardımcımız olsun. Sizlerin sayesinde inşallah bu sıkıntılar düzelir” diye konuştu.

GEÇEN HAFTA 15 LİRAYA SATIP KAR ETTİĞİ FISTIĞI BU HAFTA 20 LİRAYA SATIP KAZANAMIYOR

Bir pazarcı esnafı ise CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e ürünlerin fiyatlarındaki anlık dalgalanmaları fıstık satışından örnek vererek anlattı. Geçen hafta aynı tezgahta 15 liraya sattığı Osmaniye fıstığını bugün 20 liraya satmak zorunda kaldığını belirten pazarcı esnafı, “Geçen hafta 15 liraya satıp kar ettiğim fıstığı bugün 20 liraya satıyorum ama kazanamıyorum” dedi.

PAZARCI NE YAPSIN?

Vatandaşın doğal olarak geçen hafta aynı fıstığı 15 liraya aldığı için bu hafta aynı ürünün 20 lira olmasının nedenini sorduğunu belirten pazarcı esnafı, “Osmaniye’de üretici sattıkça zarar ettiği için deposunu kapattı. Satış yapmıyor. Geçen hafta benim 15 liraya tezgahta sattığım ürünü bugün bana 17 liraya satıyor. Ben de ister istemez fiyatı geçen haftaya göre yükseltmek zorunda kalıyor. Bu kez vatandaş ‘geçen hafta 15 liraydı,şimdi neden 20 lira oldu?’ diye bana soruyor. Ben de durumu anlatmaya çalışıyorum. Ancak geçen hafta 15 liraya satıp kar ettiğim ürünü bu hafta 20 liraya satıyorum ama kazanamıyorum” diye konuştu.

fotograf-1.jpeg

VATANDAŞ İKİNCİ EL GİYSİYE YÖNELDİ

Çiftlik ilçe pazarında, uzun yıllar sonra ilk kez açılan ikinci el giysi satışının yapıldığı bölümleri de gezen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Çiftlik ilçesinde ilk kez ikinci el kıyafetlerinin satıldığı bölümler açıldı. Bu ilçe pazarında çok görülen bir durum değildi. Fiyat artışları vatandaşın alım gücünü düşürünce pazarda en revaçta olan yerlerden birisi de ikinci el ürün satışlarının yapıldığı bölüm oldu. Çünkü vatandaş kendisine kıyafet ve giysi alacak ekonomik güce sahip değil. Bu nedenle ikinci el ürünlerle idare etmeye çalışıyor” dedi.

FİLE DOLMUYOR

Pazaryerlerine ne alış veri için gelen vatandaşın ne de satış yapan pazarcı esnafının fiyatlardan memnun olmadığın ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Ürünler pahalı diye vatandaş filesini doldurmadan gidiyor. Satış yapan pazarcı kar koymadan aldığımıza satar duruma geldik. Diye dert yanıyor. Satış yapamadığı için pazarcı esnafı da para kazanamıyor” şeklinde konuştu.

PEMBE TABLO ÇİZENLERE ‘PAZARA GEL’ ÇAĞRISI

CHP Milletvekili Gürer, ülkemizde yaşanan ekonomik krizin yansımalarının ile pazarlarında da görüldüğüne dikkat çekerek, “Halen ekonomide pembe tablo çizenler, ilçe pazarlarını gelip krizin hangi boyutlara ulaştığını görebilir” ifadelerini kullandı.

40 LİRALIK YEM VERDİM 30 TL SATAMIYORUM

CHP ‘li vekile dert yanan tavuk satıcısı Murat, “Civciv aldım. Tavuk oluncaya kadar 40 TL yem verdim.25-30 TL satamıyorum. Tavuk beslemekte yem fiyatlar artış nedeni ile artık çok zor. Vatandaş alım gücü kalmadığından fiyat düşük olsa da zaruri ihtiyacını alıyor” dedi .Gürer ‘de tavuk yemi dahi İthal eder duruma düşürüldüğümüzü söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.