Fizyoterapistlerin seçim heyecanı

Fizyoterapistlerin seçim heyecanı

Türkiye’de uzun yıllardır mesleğe hizmet etmiş fizyoterapistler, Tülin Düger önderliğinde Türkiye Fizyoterapistler Derneği (TDF) olağan genel kurulunda seçime girmeye hazırlanıyor.

11 Aralık’ta Ankara Greenpark’ta yapılacak olan Türkiye Fizyoterapistler Derneği olağan genel kuruluna gireceklerini ifade eden Fizyoterapist Tülin Düger, “Birlikte başaracağız, çünkü sen fizyoterapistsin!” sloganıyla meslektaşlarının başta özlük haklarının iyileştirilmesi olmak üzere her alanda çalışma ortamlarının iyileştirilmesi için çalışacaklarını söyledi.

 

Mesleklerinin kendilerine kazandırdığı sorumluluk duygusu sayesinde yönetime aday olduklarını belirten Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan adayı Tülin Düger, genişletilmiş aday yönetim kurulu listesinde bulunan 8 üyenin daha önceki yıllarda TFD’de görev almış deneyimli isimler olduğunun altını çizdi. Fizyoterapinin farklı alanlarında çalışan ekibin bir araya gelmesindeki fiziki zorlukları aşacaklarını anlatan Düger, “Genişletilmiş yönetim kurulumuzda İstanbul, İzmir, Zonguldak, Karabük, Bolu, Sivas’ta çalışan fizyoterapist arkadaşlarımız bulunuyor. Yurt genelinde kapsayıcı olması için bizim bilinçli tercihimiz oldu. İlk bakışta bir araya gelmemiz zor görünüyor ama iletişim çağında teknoloji ile bunun üstünden geleceğiz” dedi.

 

“Çözümleyici rol alacağız”

 

Mesleklerinde saptadıkları sorunlara direkt çözümler bulmak için gerekli girişimlerde bulunacaklarının sözlerine ekleyen Düger, “İyi fizyoterapist, vatandaşın yaşam kalitesini iyi yönde etkiler, bu durumda devletin sağlık harcamaları azalır. Aday yönetim kurulumuzda klinisyen, klinisyenlik yapan akademisyen, özel sektörde çalışan, bürokraside görev alan birçok isim bulunmaktadır. Kıdemli fizyoterapistlerin yanında genç meslektaşlarımız da bulunmaktadır. Biz en çok bu çeşitliliğimizin bize güç vereceğine inanıyoruz. Bilimsel kanıta dayalı güçlü lobiler kurmak istiyoruz. Ele aldığımız tüm konuları birbiriyle ilişkili ‘Türkiye fizyoterapi ve rehabilitasyon politikası’ belirleme süreci olarak görüyoruz. Türkiye’de herkesin bir fizyoterapisti olacak. Bu konuda, fizyoterapi alanında özelleşmiş dernekleri öncü olarak kabul ediyoruz. Toplumda fizyoterapi ihtiyacını belirlemede ve bu ihtiyacın giderilmesinde çözüm önerileri sunan STK’ların mesleğimize büyük katkı sağladığını ve TFD ile yapacakları güç birlikteliği ile daha ileriye en ileriye gideceğine inanıyoruz. Fizyoterapi ve rehabilitasyon politikası ve ilgili tüm politikaların belirleme sürecinde etkin bir taraf olmak, mevzuat çalışmalarına katılımda aktif olmak, uygulamalarda ortaya çıkan sorunlarda çözümleyici rol almak istiyoruz” diye konuştu.

 
TFD yönetimine aday olan fizyoterapistlerin isimleri şöyle: Tülin Düger(TFD Genel Sekreter 1998-2000), Reyhan Özgöbek (TFD 2.Başkanlık 2000-2002  ve TFD BEAK Dış Üye 2004-2006), Zuhal Kunduracılar (TFD BEAK Üyesi), Yeşim Bakar (TFD BEAK Üyesi), Aynur Otağ (TFD BEAK Üyesi), Türkan Albayrak (TFD Kadın Sağlığı Grubu Koordinatörü), Hülya Özlem Şener (TFD İl Temsilcisi), Filiz Can (TFD Denetim Kurulu-WCPT Dernek Temsilcisi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.