Flaş... Beytüşşebap eski kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı!

Flaş... Beytüşşebap eski kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı!

Tokat'ta, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı...

Tokat'ta, FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Beytüşşebap Kaymakamı Kadir Güntepe tutuklandı.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanması soruşturması kapsamında bir süre önce Kayseri'de gözaltına alınan Güntepe, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Güntepe tutuklandı.

0824549894612.jpg

Güntepe, adliye binasından çıkartılıp cezaevine götürülüşü sırasında, "Yazın, Kadir Güntepe'den terörist çıkmaz. Bütün cumhuriyet savcıları bir araya gelsin, Kadir Güntepe'den terörist çıkaramaz. Bu kumpastır, eninde sonunda bunun hesabı hukuk içerisinde sorulacaktır." diye bağırdı.

EŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Tokat'taki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) mülkiye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güntepe'nin eşi, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BYLOCK İDDİASI

Daha önce Şırnak'ın Beytüşşebap ve Amasya'nın Hamamözü Kaymakamı olarak görev yapan Kadir Güntepe, 1 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kararname ile Elazığ Valiliği Hukuk Müşavirliği görevine atanmıştı. Kadir Güntepe henüz göreve başlamamıştı. Güntepe'nin örgütün gizli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı iddia ediliyordu. İddialara göre Hamamözü İlçesi'nde görev yaparken burada 'Amasya Kaymakamlar imamı' olan H.Ö. ile yüz yüze ve telefonda onlarca kez görüşmekle suçlanıyor. Güntepe 18 Ocak'ta gözaltına alınmıştı.

KADİR GÜNTEPE KİMDİR?

İstanbul'da doğmakla beraber aslen Rize'nin Çayelili olan Kadir Güntepe, ilk ve ortaöğrenimini İstanbul'da lisans eğitimini ise Ankara'da Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde tamamladı. Kadir Güntepe, 2009 yılında İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakam adaylığı sınavını başarı ile vererek, Van Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare mesleğine başladı. Mülkiye müfettişi nezaretinde İstanbul'da Silivri ve Avcılar Belediyelerini ve Kaymakamlıklarını denetleyen Kadir Güntepe, Yozgat iline bağlı Akdağmadeni ve Çandır İlçelerinde vekil kaymakamlık, Hakkâri Yüksekova'da ise Kaymakam Refikliği yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.