Flaş gelişme! ABD askerleri Gaziantep'te

Flaş gelişme! ABD askerleri Gaziantep'te

Bataryaların kurulmasıyla roket sistemini kullanan subay ve astsubaylardan oluşan ABD askeri personelini de Gaziantep'teki askeri bölgeye yerleşti.

Ankara'nın isteği üzerine ABD'nin Türkiye'nin Suriye sınırına konuşlandırdığı HIMARS bataryaları, Suriye içindeki IŞİD hedeflerini vuruyor. Bu bataryaların kurulmasıyla birlikte IŞİD'in topçu atışıyla vurulması menzili 40 kilometreden 90 kilometreye çıktı. Bataryaların kurulmasıyla roket sistemini kullanan subay ve astsubaylardan oluşan ABD askeri personelini de Gaziantep'teki askeri bölgeye yerleşti.
 
Ankara'nın ısrarla istediği HIMARS bataryaları sınırın Türkiye tarafına geçen hafta cuma günü konuşlandırıldı. Türk Fırtına obüslerinin menzili 40 kilometre civarında. HIMARS bataryaları ise 90 kilometre menzile sahip. Böylece sınırın 30 - 40 kilometre arka derinliğinde bulunan IŞİD hedefleri de, topçunun menzili içine girmiş oldu. HIMARS bataryalarından cuma gecesi IŞİD hedeflerine ilk atış yapıldı. Gaziantep'te sınır boyundaki füze sistemlerinin bulunduğu askeri alana yerleştirilen bataryalarla birlikte sistemleri kullanan ABD askeri personeli de aynı bölgede konuşlandırıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.