Flaş gelişme: İsrail geri adım atmıyor! Saldıracağız...

Flaş gelişme: İsrail geri adım atmıyor! Saldıracağız...

İsrail Başbakanı Netanyahu, Suriye'deki İran hedeflerini vurmaya devam edeceklerini ve Rusya'yla koordinasyonu sürdüreceklerini belirtti.

Geçen hafta Suriye'de 15 mürettebatı taşıyan Rus savaş uçağının Esed güçleri tarafından düşürülmesinin yankıları sürüyor. 

Olayla ilgili olarak kendilerini suçlayan Rusya'nın Suriye'ye iki hafta içinde S-300 yeni hava savunma sistemi göndereceğini açıklamasının ardından, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuştu.

New York'taki BM Genel Kurulu'na gitmek için yola çıkmadan önce gazetecilere konuşan Netanyahu, "Suriye'deki İran tahkimatını durdurmak için çalışmaya ve Rus ordusuyla İsrail ordusu arasındaki askeri koordinasyona devam edeceğiz" dedi.

17 Eylül akşamı dünyayı sarsan olayda; Esed rejimine bağlı hava savunma sistemi, İsrail uçaklarının saldırısı sırasında, 15 askerin bulunduğu Rus uçağını düşürmüş; Rusya olayla ilgili olarak İsrail’i hedef almıştı. Moskova, Rus askerlerini ölüme sürüklemekle suçlanan İsrail’e cevap verme hakkının saklı tutulduğunun altını çizmişti.

Dün de Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, S-300 füze sisteminin iki hafta içinde Suriye'ye sevk edileceğini duyurmuştu. Moskova yönetimi, S-300'lerle Suriye’nin gerekli görülen bölgelerinde hava sahasının kapatılabileceğini de açıklamıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.