Flaş Gelişme: İzmir'de 40 Polis Tutuklandı

Flaş Gelişme: İzmir'de 40 Polis Tutuklandı

Aralarında çok sayıda üst düzey emniyet personelinin olduğu 40 polis tutuklandı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fethullah Gülen'in terör örgütü Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik olarak adliyeye sevk edilen aralarında çok sayıda üst düzey emniyet personelinin olduğu 41 zanlıdan 40'ı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İzmir Cumhuriyet Savcısı Ömer Doğruöz tarafından yürütülen FETÖ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan 95 Emniyet mensubundan 41'inin daha yargılanması tamamlandı. Dün de 20 polis tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Aralarında Çocuk Şube Müdürü Murat Duran, Bergama İlçe Emniyet Müdürü Ayhun Yumrukaya, Karabağlar İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Seyhan Aslan, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı İrfan Savran da olduğu 41 kişiden 40'ı silahlı terör örgütü üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderildi. İzmir'de yürütülen soruşturma çerçevesinde ByLock adlı programı kullandıkları belirlenen 102 polis hakkında 16 Ağustos'ta gözaltı kararı verilmiş ve bu polislerden 95'i yakalanmış 53'ü ise tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.