Flaş gelişme! Müfettişler gemileri araştırıyor!

Flaş gelişme! Müfettişler gemileri araştırıyor!

Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından yürütülen İzmir eski Sağlık Müdürü Bediha Salnur ile ilgili soruşturmada flaş gelişme

İzmir eski Sağlık Müdürü Bediha Salnur’un eşi, Semih Salnur’la ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) “iki balıkçı teknesi aldı. Mal varlığında gelirinden fazla artış var” ihbarı yapıldı. Bunun üzerine araştırma başlatan müfettişler, biri 600 bin, diğeri 800 bin lira olmak üzere iki balıkçı gemisi alındığı bilgisine ulaştı. Bu gemilerin adlarının da Salnur ve Salnur-1 adını taşıdığı, bunlarla balık avlandığı iddialarını notlarına yazdı. CİMER’e gelen ihbar sonrası ihbarda adı geçen bazı isimlerin bilgisine başvuran Sağlık Bakanlığı müfettişlerinin aldıkları ifadeler öğrenildiği kadar şöyle:

“Eski Sağlık Müdürü Dr. Bediha Salnur’un eşi, kurumla ilgili yapılan ihalelerde etkin oluyordu. Tekne aldığını biz de duyduk. Adlarının da Salnur ve Salnur-1 olduğunu öğrendik. Bunları nasıl aldığını bilmiyoruz. Bu gemilerle balıkçılık yapılıyor. Bazı günler 80 kasa balık tutuluyordu. Ayrıca bu gemilere üniversiteden su ürünleri araştırma gemisi diye belge alındığı söyleniyor. Böylece yasak bölgelerde bile avlandıklarını duyduk.”

İşte bu bilgilerin doğru olup olmadığını, tüm belgeleri inceleyerek ulaşacak olan müfettişlerin soruşturmasının yanı sıra, İzmir Mali Şube Müdürlüğü’nde de bir soruşturma yürütüldüğü bilgisi ulaştı. Eski müdür Salnur zamanında, kurumda üst düzey yönetici olan M. A. hakkında da müfettişlerin soruşturma başlattığını duyurmuştuk. Ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü’nde Sayıştay incelemesi de sürüyor.

(Kaynak: Manşet Türkiye)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.