Flaş Gelişme: Şehit Sayısı Yükseldi!

Flaş Gelişme: Şehit Sayısı Yükseldi!

Acı haberi Bakan Işık Verdi...

Fırat Kalkanı Operasyonu'nda dün 15 olan şehit sayısının artarak 16 Ya yükseldiğini açıkladı. Bakan Işık "Bölgedeki yangın görmezden gelindi. Hareket tamamıyla uluslararası hukuka uygun olarak başlatılmıştı. Cerablus, Er Rai ve DEAŞ açısından büyük sembolik önem taşıyan Dabık’ın kurtarılmış olması mühimdir. Böylece, 2 bin kilometrekare civarında bir alan teröristlerden temizlenmiş, 225 meskun mahal özgürleştirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Fikri Işık'ın konuşmalarından satır başları;

Bugüne kadar Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ terör örgütünden 1005 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca DEAŞ’a ait 4 tank, 29 havan, 41’i silahlı 97 araç, 621 bina ve 61 savunma mevzii, 28 komuta merkezi, 17 cephanelik imha edilmiş, 11 bombalı araç tesirsiz hale getirilmiştir. PKK/PYD/YPG teröristlerinin 299’u etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonlar sırasında PKK/PYD/YPG’ye ait 14 bina, 4 savunma mevzii, 5 araç ve 1 Drone da imha edilmiştir."


Biz yıllardan beri Suriye'de güvenli bölge oluşturulması gerektiğini anlatıyoruz. İnsani yardımların ulaştırılabileceği bir hat oluşturulabileceğini söylüyoruz. 


Harekat planının en kritik aşaması olan El Bab'ın temizlenmesi aşamasına gelinmiştir.
DEAŞ'ın en direnç gösterdiği mevzi şehre hakim noktadaki bir hastane. En fazla şehidi burada verdik."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.