Flaş Haber! Türk Okullarını Kapattılar

Flaş Haber! Türk Okullarını Kapattılar

Üç aylık yaz tatilinin ardından bugün ders başı yapan Yunanistan, öğrenci sayısının yetersizliği gerekçe gösterilerek içinde Türk okulunun da olduğu 60 azınlık okulu kapatıldı.

Üç aylık yaz tatilinin ardından bugün ders başı yapan Yunanistan, öğrenci sayısının yetersizliğini gerekçe göstererek 60 azınlık okulunun kapısına kilit vurdu. Kapatılanlar arasında dokuz Türk okulu da yer alıyor. Türk okullarını kapatmakla yetinmeyen Yunanistan Eğitim Bakanlığı, azınlık liselerinde Türkçe ders saatlerini de azalttı.

TÜRKLERDEN TEPKİ

Yaz tatilinin ardından Yunanistan'da ilk ve ortaokullarda toplam bir milyon 100 bin öğrenci ders başı yaparken, Batı Trakya'da yeni öğretim yılı buruk başladı. İskeçe ve Gümülcine'de iki lisede bu yıl Yunanistan Eğitim Bakanlığı'nın kararıyla Türkçe ders saatlerinin azaltılmasının yanı sıra 2010'da başlatılan uygulama çerçevesinde öğrenci sayısının yetersiz olması gerekçesiyle dokuz azınlık okulunun daha kapatılması Türklerin tepkisine yol açtı.

YENİ YIL BURUK BAŞLADI

Bölgedeki Türkler, hükümetin azınlıklara yönelik eğitim konusundaki kararlarında Türk azınlığın görüşünü dikkate almadığını öne sürüyor. Rodop-Meriç illeri SÖPA mezunu Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet, yeni eğitim ve öğretim yılına buruk bir şekilde başlandığını ifade ederek, 'Yeni öğretim yılına dokuz okulumuzu daha kaybetmiş olarak giriyoruz. Devlet okulları için uygulanan ve öğrenci sayısı dokuzu tutmayan okulların kapatılmasını öngören yasanın, farklı statüye sahip azınlık okulları için de uygulanmasıyla okullarımızın kapatılması hepimizi derinden üzmüştür' diye konuştu.

Dernek Başkanı Ahmet ayrıca, Yunanistan Eğitim Bakanlığı'na bir rapor sunduklarını, okullarında okutulan Yunanca ve Türkçe ders kitaplarının çağdaş eğitim ihtiyacını karşılamadığını da ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.