FLAŞ! İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde istifa şoku!

FLAŞ! İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nde istifa şoku!

"Herhangi bir belge olmadan Fetö Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu ima edilen bu kişilere basın yoluyla saldırıldığına inanmaktayım" dedi ve istifa etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi İlker Çoban’ın istifasıyla sarsıldı. İstifası konusunda yazılı bir açıklama yapan İlker Çoban şunları dile getirdi;

"İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin çok değerli üyelerine,
Sizlere olan sorumluluğum gereği aldığım yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa kararını bilgilerinize sunmak istiyorum. Cemiyetimizin 18 Ekim 2016 tarihinde yaptığı "Muhbirler İşbaşında" başlıklı açıklamanın, 11 yönetim kurulu üyesinden benim de aralarında olduğum 6'sına haber verilmeden yapıldığını tespit etmiş bulunmaktayım. Elbette hepimiz gazetecilerin özgür olması gerektiği konusunda hemfikiriz. Ancak açıklamada Fetö Terör Örgütü savunucusu olduğu belirtilen 2 üyemiz, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından bir fotoğraf karesi ile bazı isimleri yıpratmaya yönelik yayınlar yapmaktadır. Seversiniz, sevmezsiniz. Görüşlerine katılırsınız, katılmazsınız. Birlikte çekilmiş bir fotoğraf karesi dışında herhangi bir belge olmadan Fetö Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu ima edilen bu kişilere basın yoluyla saldırıldığına inanmaktayım. Ayrıca kim olursa olsun belge olmadan kişileri suçlayıcı yayın yapılmasını da doğru bulmuyorum. İzmir'de gazetecilik yapan herkesi daha vicdanlı olmaya bir kardeşiniz olarak davet ediyorum. Herkesin yaşananlarla ilgili empati yapmasını rica ediyorum. Yazdıklarım kişisel görüşüm, istifa kararım da kişisel bir karardır. Saygılarımla.."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.