Flaş! Tüm yıllık izinler iptal edildi

Flaş! Tüm yıllık izinler iptal edildi

An itibariyle izinde olanlar ne yapacaklar?

Darbe kalkışması sonası bazı kadrolarda yoğun şekilde yaşanan görevden almaların ardından Başbakanlık'tan yeni bir hamle geldi. Başbakan Binali Yıldırım imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan Başbakanlık Genelgesi ile tüm yıllık izinler iptal edildi. Yıllık izine olanların da görevinin başına dönmesine karar verildi.

Darbe kalkışması sonrası devlet kadrolarında yapılan görevden alma ve işten el çektirme sonrası işlerin aksamaması için Başbakanlık'ça yeni önlem paketleri devreye alınmaya başladı. Başbakan Binali Yıldırım imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi'nde, kamu çalışanlarının yıllık izinlerinin ikinci bir emre kadar kaldırıldığı, halen izinde bulunanların en kısa sürede görevleri başına dönmesi talimatı verildi. Resmi Gazete'nin 29774 mükerrer sayısında yayımlanan 2016/16 sayılı Başbakanlık Genelgesi'nde şu ifadelere yer verildi; "Tüm kamu çalışanlarının ikinci bir emre kadar yıllık izinleri kaldırılmıştır. Söz konusu kamu çalışanlarından halen izinde bulunanlar, en kısa sürede görevleri başına döneceklerdir." 

Bu arada bu genelgenin haricinde Kamu görevlilerine yurt dışı çıkış yasağı getirildi. Ayrıca yurt dışına çıkışlarda SGK bildirgesi beyan zorunluluğu getirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.