Flaş! Yıldız Oyuncu Yoğun Bakıma Kaldırıldı!

Flaş! Yıldız Oyuncu Yoğun Bakıma Kaldırıldı!

Hayranlarını üzecek haber geldi.

Ses sanatçısı Onur Akay’dan, Tanju Gürsu hayranlarını üzecek haber geldi. Yeşilçam’ın unutulmaz yıldız jönlerinden Tanju Gürsu’nun yoğun bakımda olduğunu Twitter adresinden yazan Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, “Yeşilçam’ın unutulmaz jönlerinden Tanju Gürsu, solunum yetmezliği nedeniyle FSM Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Durumu çok ağır olan efsane sanatçımız Tanju Gürsu, bu mübarek günlerde dualarınızda olsun.” dedi.

Geçtiğimiz aylarda geçirdiği kaza sonrasında omuriliğini inciten Tanju Gürsu’ya, Alzheimer teşhisi konmuş ve Gürsu’nun Sanatçı Yaşam Evi’ne yerleştirildiği duyulmuştu.

1204670_11fedf8182c153825787e9d516d4f0c2

Tanju Gürsu Kimdir?

Yeşilçam’ın unutulmaz jönlerinden Tanju Gürsu, 27 Ekim 1938 tarihinde, Trabzon’da dünyaya geldi.

Trabzon Lisesi’ni tamamladıktan sonra 1962 yılında Ses Dergisi’nin açmış olduğu yarışmayı kazanarak oyuncu olan Gürsu, aynı yıllarda sinemaya başlamış. Onlarca sinema filminde rol alan Gürsu, Anıt Film adlı bir şirket kurarak yapımcılık işine de girmiş, ayrıca üç film senaryosu yazmış ve beş filmde yönetmenlik yapmıştır.

İlk kez 1988 yılında “Kurtar Beni” filmiyle “Altın Portakal” kazanan Gürsu, 1997 yılında tartışmalı biçimde “Köpekler Adası” filmiyle “En İyi Erkek Oyuncu” dalında bir kez daha ödüle layık görüldü.

Gürsu, ayrıca 1998-99 yılları arasında yaklaşık bir yıl boyunca Trabzonspor'da İdari ve Teknik Konulardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Gürsu, Ayla Gürsu ile evli olup, Kerem ve Emre adında iki oğlu vardır.

Ödülleri:

  1. Antalya Film Festivali, 1988, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kurtar Beni
  2. Antalya Film Festivali, 1997, En İyi Erkek Oyuncu Köpekler Adası
  3. Antalya Film Festivali, 2003, Yaşam Boyu Onur Ödülü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.