Flickr yeni duyurusuyla kullanıcıları üzdü! Fotoğrafları silecek

Flickr yeni duyurusuyla kullanıcıları üzdü! Fotoğrafları silecek

2004 yılında kurulan bir resim ve video barındırma sitesi olan Flickr, büyük bir güncelleme ile önemli değişiklikler yapıyor. Bu servisi kullanıyor iseniz, fotoğraflarınızın güvenliği için haberimize dikkat edin.

Kurulduktan bir sene sonra, 20 Mart 2005 tarihinde Yahoo! tarafından satın alınan Flickr, bir dönem oldukça popüler bir şekilde kullanılmaktaydı.

Hala kendine has bir kitlesi olan fakat diğer sosyal medya servisleriyle karşılaştırıldığında, sosyal medya sitelerinin sunduğu özelliklerin altında popülerliğini yitirmeye başlayan servis, yeni duyurduğu özelliklerle kullanıcıların ilgisini çekmeyi planlıyor.

Nisan ayında, profesyonel bir fotoğraf depolama servisi olan SmugMug tarafından satın alınan Flickr üzerinde, ilk büyük değişim gerçekleşmiş durumda.

Artık kullanıcılara sunulan 1 TB ücretsiz depolama alanı, yerini 1,000 fotoğraf limitine bırakıyor. Üzücü olarak nitelendirebileceğimiz gelişme ile site, gelirlerde yaşanan veya yaşanması beklenen problemlerden dolayı ücretli üyelik sistemine geçiyor.

Yapılan basın açıklamasında “Ücret olarak kullanıcı verilerinizi kullanmaktaydık fakat bu durumu değiştirmek istiyoruz, artık ücretli üyelik sistemine geçiş yapıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

1,000’den fazla fotoğrafa sahip olan ücretsiz kullanıcıların 9 Ocak’tan önce verilerini indirmesi gerektiği de yapılan açıklamada geçmekte. Kullanıcı tarafından silinmez ise, site otomatik olarak 1,000 fotoğraf sınırına düşürüne kadar fotoğrafları silecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.