Foça Aday Adayı Türkmentepe: Foça'da kooperatifçiliği destekleyeceğiz

Foça Aday Adayı Türkmentepe: Foça'da kooperatifçiliği destekleyeceğiz

Foça Belediye Başkan Aday Adayı Gürol Türkmentepe, gazetemize projelerini anlattı. Gürkmentepe, Foça’nın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekerken, kooperatifçiliği destekleyeceklerin dikkat çekti.

MEDYA EGE - 2019 Yerel Seçimlerinde de Foça’dan Belediye Başkan Aday Adayı olan Gürol Türkmentepe, ilçeye yönelik fikir ve projelerini gazetemize anlattı.

Türkmentepe, Foça’nın tarihi ve kültürel mirasının kent için önemini vurgulayarak, kıyı düzenleme projelerini de ivedilikle gerçekleştirileceğini aktardı.

Türkmentepe Foça’nın tüm mahallelerinde ekibi ile gitmedik yer bırakmadıklarına dikkat çekerek bölgeyi iyi bildiğini söyledi.

Foça’nın turizm ve balıkçılıkla var olduğunu ve buna yönelik ciddi projeler gerçekleştireceklerini şu sözlerle anlattı; “Eski Foça ve Yeni Foça’nın, gelir kaynağı turizm ve balıkçılık. Bu yüzden en büyük projelerimiz arasında kooperatifçilik yer alıyor. Kalkınma kooperatiflerini desteklemek ve belediyenin kalkınma kooperatiflerini kurmak, üreticiyi desteklemek yapacağımız en önemli projelerden. Balıkçılık kooperatifleri ile yapacağımız önemli projelerimiz var.”

Çalışan ebeveynlere yönelik projeler de geliştireceklerini dile getiren Türkmentepe, belediye kreşlerini Eski ve Yeni Foça’da ile Bağarası’nda açacaklarını söyledi.

Türkmentepe, kıyı düzenleme projelerine ilişkin şunları aktardı; “Foça Gencelli en çok rüzgar alan mahallelerimizden biri. Burada ciddi bir kıyı çalışması düşünüyoruz. Foça’da mavi bayraklı kıyılarımız var. Bunları İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çalışarak çok değerli olan Foça denizini daha değerli hale getireceğiz.”

Öte yandan Gerenköy’de kullanılmadan bin 700 tarım arazisine dikkat çeken Türkmentepe, bu arazilerin işlevli hale getirilerek, Gerenköy, Kozbeyli gibi köylerde yaşayan vatandaşları destekleyecek projeler üreteceklerini dile getirdi.

Foça’nın tarihsel ve kültürel mirasına da dikkat çeken Türkmentepe, buna yönelik projelerinden “Foça’nın tarihi değerlerinin restore edilmesi en önemli projelerimizden biri olacak. Foça tarih ve turizm kenti. Foça’nın yedi kat altında yedi kent yaşamış. Foça, 7 uygarlığı ile çok önemli bir tarih kenti. Çok değer verilmesi gereken bir yer” cümleleri le söz etti.

Türkmentepe son olarak dezavantajlı gruplara yönelik projeler de gerçekleştireceklerini söyleyerek “Kadın Sanat Müzesi düşünüyoruz. Dezavantajlı vatandaşlarımız için de çok önemi projelerimiz var. Kadınlar ve çocuklarımızın istekleri ivedilikle gerçekleştirilecek” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.