Foça Barış Kadınları, kadına şiddete hayır dedi!

Foça Barış Kadınları, kadına şiddete hayır dedi!

Foça Barış Kadınları Platformu üyeleri 25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslar arası Dayanışma Günü için Foça Demokrasi Meydanı’nda buluştu.

Basın açıklamasını platform üyeleri adına Aksel Ağan okudu. Ağan; kadına şiddete ve 25 Kasım’ın Uluslar arası Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü ilan edilmesine ilişkin olayların tarihçesini anlattı. Kadına şiddetin günümüzde de devam ettiğine dair yurttan ve dünyadan örnekler verdi. Aksel Ağan; “ Bugün de dünyada kadınlar, yaşamın her alanında şiddetin değişik biçimlerini yaşamaya devam etmektedirler. Günümüzde kadınların şiddete karşı mücadelesinde belli bir mesafe alınmış olmasına rağmen, fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik şiddet, hala kadınların yaşamlarını tehdit ediyor, onları baskı altında tutuyor, haklara erişimini kısıtlıyor ve özgürlüklerini engelliyor. Türkiye’de kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Her gün ortalama 5 kadın öldürülüyor. Bu yıl Ekim ayına kadar öldürülen kadın sayısı 285. Bu cinayetleri durdurmak, gerekli önlemleri almak bir yana, kadın mücadelesiyle elde edilmiş mekanizmalar da ortadan kaldırılmaya çalışılıyor. Eşitlik fikrini içine sindiremeyen bir küçük azınlığın oluşturmak istediği yapı, genele yayılmaya çalışılıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçerek başladıkları işe, 6284, nafaka hakkı, evlilik yaşı, kürtaj ve benzeri konulardaki düzenlemelerle geri adım atarak devam etmek istiyorlar.”dedi.

261215506.jpg

Basın açıklamasının okunmasının ardından; katılımcılar, “YASALARIMA DOKUNMA, UYGULA!” , “ NAFAKAMA DOKUNMA! “ , “6284’e DOKUNMA! “ , “ÇOCUK İSTİSMARI ÖNLENEBİLİR “, “KADIN CİNAYETLERİ ÖNLENEBİLİR!”, “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMİYORUZ” şeklinde sloganlar attılar.

260249075.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.