Foça Cumhuriyet'i coşkuyla kutladı

Foça Cumhuriyet'i coşkuyla kutladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Foça’da coşkulu törenlerle kutlanıyor…

Foça, Cumhuriyet Bayramı 95. Yıl Kutlamaları kapsamında düzenlenen coşku ve gurur dolu kutlamalara sahne oluyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Foça Kaymakamlık Makamında gerçekleşen Tebrikat Töreni ile başladı. Kaymakamlık Makamında düzenlenen Tebrikat Töreninde; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; sivil ve askeri erkân, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve siyasi parti temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Ardından, Foça Belediyesi Nihat Hüsenay Stadı’nda düzenlenen kutlama törenine geçildi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Grup Görev Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer ve Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; törene katılan sivil ve askeri erkânın, öğrencilerin, askerlerin ve vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı.

Foça Kaymakamı Ali Çetin, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Öğrenciler şiirler okudu. Foça Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Foça Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Ekibi halk oyunları ve Foça Reha Midilli Lisesi öğrencileri vals gösterilerini sundu. Cumhuriyetin Kuruluşunun 95. Yılı Kutlamaları çerçevesinde, öğrenciler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında düzenlenen yarışmalar ve spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı, resmigeçit töreni ile sona erdi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşu’nun 95. Yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında; ‘‘Cumhuriyet hürriyet demek, Cumhuriyet özgürlük, bağımsızlık demek! Ulu Önderimiz Atamız, ulusumuza armağan ettiğin ‘Cumhuriyet’in ilelebet bekçileri olacağız. Devrimlerinin ışığında gençliğimize geleceğimizi, Cumhuriyetin aydınlığı ile teslim edeceğiz. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını kutlar, Cumhuriyetin kurucusu, ülkemizin Atası, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi minnetle anar, aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim’’dedi.

Fener Alayı ve Özgür Kıyat Cumhuriyet Konseri

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri bugün, Foça’da; saat 19.00’da Foça Kavala Kafe önünden başlayacak olan Fener Alayı ve ardından Foça Demokrasi Meydanı’ndaki ‘Özgür Kıyat Cumhuriyet Konseri’ ile devam edecek.

Yeni Foça’da, saat 13.00’da Reha Midilli Tören Alanında kutlamalar yapılacak. Yeni Foça’daki Fener Alayı, saat 20.00’da Çınar Kahvesi önünden başlayacak.

Foça’daki Fener Alayı ve Özgür Kıyat konserine katılmak isteyenler için saat 18.00’de Bağarası çeşme yanından ve saat 18.00’de Yeni Foça Karadut Kafe önünden araç kaldırılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.