Foça Kitap Günleri devam ediyor

Foça Kitap Günleri devam ediyor

Foça Kitap Günleri’nin ikinci gün konukları yazarlar Hidayet Karakuş ve Recep Bozkurt oldu.

23 Haziran - 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenen Foça Kitap Günleri’nin ikinci gün konukları yazarlar Hidayet Karakuş ve Recep Bozkurt oldu.

cicek-takdimi-1.jpg

Isparta’nın Yalvaç İlçesi Kurusarı köyü doğumlu yazar Hidayet Karakuş ile aynı ilin Eğirdir İlçesi’nde 20 yıl öğretmenlik yaparak yaşayan eğitimci yazar Recep Bozkurt, söyleşinin ana temasını Hidayet Karakuş’un “Bana Bir Resmini Yolla” kitabı üzerine kurguladılar. Karakuş romanında; kendi ailesinin yaşamından kesitleri, Türkiye’nin 1930’lu yıllarına mercek tutan olayları, Cumhuriyet ve Atatürk devrimlerinin etkilerini, bölgede yaşanan salgın hastalıklar gibi toplumsal acıları akıcı ve yalın bir masal roman diliyle işliyor.

58 YIL MEKTUPLA SÜREN DOSTLUK

Recep Bozkurt kitapta geçen konu ve olayları derinlemesine irdeleyerek anlattıktan sonra yazara bunların romana nasıl girdiğiyle ilgili sorular yöneltti. Hidayet Karakuş kızamıktan ölen kardeşlere, ekin biçilirken yanlışlıkla ölümüne sebep olunan keklik ve yavrularına, babası Sıhhıyeci Hasan Tahsin ile İskilipli saraç İsmail Hakkı’nın kışlada başlayan dostluğu 58 yıl boyunca küçük mektuplarla sürdürmesine, aynı ailenin fertleri arasında bile soyadı almada yaşanan farklı tercihlere kadar pek çok konuda ayrıntılı bilgiler aktardı.

Sohbet zaman zaman izleyicilerden gelen sorularla devam etti.

"DURMAK YOK YAZMAYA DEVAM"

Sorulan bir soru üzerine bundan sonra da yazmayı sürdüreceğini belirten Hidayet Karakuş çocuk kitaplarına özel bir önem verdiğini söyledi. Hidayet Karakuş; “Bu roman uzun bir çalışmanın sonucu ortaya çıktı. Tabii çocuk kitapları da var arada. Bundan önce Aralık Ay’ında “Sözel Çocuk” çıkmıştı. Ondan önce “Sayısal Çocuk”, onun da öncesinde “İşte O Çocuk” çıkmıştı. Böyle bir dizi oluşturuyorum. Şimdi “ Dağları Seven Çocuk “ ondan sonra’da “Yıldızları Sayan Çocuk” kitaplarını düşünüyorum. Bu arada bazı roman konuları var. Onlara kafa yoracağım” dedi.

İki saate yakın bir süre devam eden söyleşi yazarlara Foça Belediyesi ve Foça Kitap Kulübü adına alkışlar arasında teşekkür çiçeklerinin takdimi ve kitap imzasıyla sona erdi.

kitap-imza-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum