Foça Kitap Kulübü'nden bir yılda 20 bin kitap dağıtımı

Foça Kitap Kulübü'nden bir yılda 20 bin kitap dağıtımı

Foça'da faaliyetlerini sürdüren Foça Kitap Kulübü 11.Kitap Şenliği’ni gerçekleştirdi. Yıl içinde ihtiyacı olan köy kütüphaneleri ve ıslahevlerine gönderilenlerle birlikte dağıtılan kitap sayısının 20 bin olduğu açıklandı.

Foça Kitap Kulübü bu yılki kitap şenliğinde Nihat Dirim Barış ve Demokrasi Meydanı’nda açılan stantlarda 2 bin kitabı ücretsiz olarak halka dağıttı. Şenliğin bir saatlik dilimi sadece çocuklara ayrıldı. Ebeveynlerinin müdahalesi ve telkini olmadan çocukların istediği kitabı kendi elleri ve beğenisi ile seçmesi, kitap seçme ve okuma alışkanlığı edinmeleri amaçlandı. 11.00- 17.00 arasındaki şenliğe çocuklar ve büyüklerin yanı sıra ilçeyi ziyaret eden yerli ve yabancı konuklar da ilgi gösterdi. Genç müzisyenlerden oluşan Armada grubu çaldığı parçalarla şenliğe renk kattı.

img-6789.jpg

"BİRKAÇ KİTAP GÖNÜLLÜSÜ ONBİNLERCE KİTAP DAĞITTILAR"

Foça Kitap Kulübü Başkanı Alptekin Aydın, 16 yıl önce bir avuç kitap okuma gönüllüsünün Ayla Karatekin’in başkanlığında kurduğu kulübün, bugün çeşitli ve kapsamlı etkinlikler düzenleyen on binlerce kitabı okura ücretsiz ulaştıran bir nitelik kazandığını söyledi.

Alptekin Aydın; “Foça Kitap Kulübü Foça’da bir grup kitap okuma gönüllüsünün 16 yıl önce oluşturduğu bir kulüp. Kulüp üyeleri dar bütçelerle, topladığı paralarla kitap alıyor. Çevreden, bağışçılardan gelen kitapları topluyor. Bağışlanan kitapları hem halkın alıp okuması için Sokak Kitaplıklarımıza koyuyoruz hem de talep eden köy ya da ıslahevi kütüphanelerine gönderiyoruz. Senede bir kez de Foça’da meydanda halkımıza ücretsiz dağıtacak şekilde Kitap Şenliği yapıyoruz. Geleneksel hale gelmiş olan bu şenliğin bu sene 11.sini yapıyoruz. Bu güne kadar şenliklerde 20 bin kitap dağıttık. Bir o kadar da köy ve ıslah evi kütüphanelerine gönderdik. Bu sene yaklaşık 2 bin adet nitelikli kitabımız var. Yerli yazarlarımızın 9 yüz kitabı ayrı bir masada, yabancı yazarların 6 yüz elli kitabı bir başka masada okurlarına ulaştırılacak. Hasan Ali Yücel’in Millet Kitaplığı adı altında Köy Enstitülerinin kütüphanelerini zenginleştirmek üzere Türkçeleştirdiği Dünya Klasikleri’nden oluşan bir başka masamız daha var. Foça turistik bir bölge. Yabancı çok konuğumuz da var. Yabancı konuklardan gelen ve onlara doğru yönlenecek, yabancı dilde yazılmış kitaplar da var. Onlar için de ayrı bir masa yaptık. Yalnız bu sene çocuklar için ayrı bir saat ayırdık. 12.00 -13.00 arasında sadece çocuklarımıza ve gençlerimize kitap dağıtıyoruz. Çocuğumuz kendisi gelsin. Kitaba dokunsun. İsteyeceği, beğeneceği bir kitabı kendisi alsın. Hayatın her alanı olduğu gibi kitap edinmekte pahalılaştı. Dolayısıyla bizim bu ücretsiz dağıtımımız sırasında çocuklarımıza böyle bir alışkanlık edindirelim istiyoruz.”

"FOÇA KİTAP GÜNLERİ DE BAŞLADI"

“Foça Kitap Kulübü olarak bu sene Foça Belediyesi ve İzmir’den bir kitabevi (Sakin Kitap) ile birlikte 23 Haziran - 9 Temmuz 2023 tarihleri arasında devam edecek 3. Foça Kitap Günleri etkinliğini de başlattık. Gerek Kitap Şenliği ve gerekse Kitap Günleri etkinliklerine Foçalılarla birlikte, Foça'yı kısa yada uzun sürelerle ziyarete gelen herkesi bekliyoruz ” dedi.

Alptekin Aydın Foça Kitap Günleri kapsamında tarihi Beşkapılar Kalesi’nde söyleşiler, müzikli şiir dinletileri, imza günleri gibi etkinliklerin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.