FOÇA KIZILDAĞ YANGIN BÖLGESİ FİDANLARLA BULUŞUYOR

FOÇA KIZILDAĞ YANGIN BÖLGESİ FİDANLARLA BULUŞUYOR

İzmir’in Foça ilçesi Kızıldağ Mevkii’nde 17 Nisan 2017 Pazartesi öğle saatlerinde çıkan orman yangını yayılarak devam etmişti.

İzmir’in Foça ilçesi Kızıldağ Mevkii’nde 17 Nisan 2017 Pazartesi öğle saatlerinde çıkan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle büyümüş İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nün 50 adet arozöz, 15 adet ilk müdahale aracı, 10 adet su ikmal aracı,  5 dozer, 1 uçak ve 200 den fazla personel ile müdahale ettiği yangın 24 saatte kontrol altına alınabilmişti.


Toplam 100 hektarlık orman alanının zarar gördüğü yangından hemen sonra Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı İzmir Orman işletme Müdürlüğünce enkazın sahadan temizleme çalışmalarına başlanmış Ekim ayı ortalarında saha enkazlardan temizlenerek dozerlerle sürüldü ve dikime hazır hale getirildi.


Konuya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal şunları söyledi: “ Biz orman teşkilatı olarak yanan alanları yılı içerisinde tekrar ağaçlandıracağımızı her zaman söylüyor ve söylediğimizi de yapıyoruz. Vatandaşlarımızın için rahat olsun ormanlarımız anayasal güvence altındadır. Yanan orman alanlarının bir karışı bile başka amaçlar için kullanılamaz. Görüntülerden de gördüğünüz gibi yanan alanı İzmir Orman işletme Müdürlüğü ekipleri   geceli - gündüzlü  çalışarak 4-5 ay gibi kısa bir sürede fidan dikimine hazır hale getirdiler. Şimdi bu alana ve çevresindeki diğer bozuk alanlara toplam 400 bin adet fidan dikeceğiz. Fidan dikimi için ilk yağmurları bekliyorduk şimdi yağmurlarla birlikte binlerce fidanımız da toprakla buluşacak. “ dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.