Foça plajlarında mavi bayraklar göndere çekildi

Foça plajlarında mavi bayraklar göndere çekildi

İzmir’in turistik ilçesi Foça’da iki plaj 2023 yılı için mavi bayraklarını aldı. Diğer tesislerin de prosedür gereklerini tamamlamasını müteakip önümüzdeki günlerde mavi bayraklarını alacağı bildirildi.

Mavi ve serin deniziyle ünlü Foça’da MW Phokaia Resort Beach ve Hanedan Tatil Köyü plajları 2023 yılı için Mavi Bayrak’lı tesis olarak tescil edildi. Mavi Bayrak’lar TÜRÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı) İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatör yardımcısı Yetkin Karabinalı tarafından tesis yetkililerine teslim edilerek gönderlere çekildi.

Mavi Bayrak sadece deniz suyunun temizliği için verilmiyor. İşletmelerden bir dizi kriteri yerine getirmeleri talep ediyor. Bu kriterleri yerine getiren tesislerin yüzme suyu kalitesi, çevre yönetimi, çevre eğitimi ve can güvenliği açısından yüksek standartları yakalayan, yüzülebilir alanları kapsadığı kabul ediliyor ve TÜRÇEV tarafından belgeleniyor. Mavi Bayrak tescili bir yıllık süre için yapılıyor. Tesisin tüm kriterleri karşılayıp karşılamadığı her yıl sezon öncesi detaylı olarak denetleniyor.

img-6445.jpg

"HERKESİ FOÇAYA BEKLİYORUZ"

Foça’da plajlarının 20 yılı aşkın bir süredir aralıksız mavi bayrak aldığını belirten Hanedan Tatil Köyü İşletmecisi Halit Güler vatandaşları temiz ve güvenli bir deniz keyfi için Foça’ya beklediklerini söyledi. Halit Güler; “Yaklaşık 20 yıldır mavi bayraklı bir tesisiz. Kuzey Ege’nin en güzel denizine sahibiz. Hem hizmet kalitemizle, hem de temiz ve güzel denizimizle konuklarımızı en iyi şekilde ağırlıyoruz. Herkesi Foça’ya bekliyoruz” dedi.

Pandemi öncesi 9 mavi bayraklı plaja sahip Foça’da diğer tesislerin prosedür gereklerini tamamlamasını müteakip önümüzdeki günlerde mavi bayraklarını alacağı öğrenildi.

halit-guler-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.