Foça Turizm Sempozyumu ile Hasan Olalı'yı anacak

Foça Turizm Sempozyumu ile Hasan Olalı'yı anacak

İzmir’in Foça İlçesi’nde akademik turizm çalışmalarının ülkemizdeki kurucusu Prof. Dr. Hasan Olalı adına turizm sempozyumu düzenlendi.

18-21 Ekim 2018 tarihlerinde Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi’nde  gerçekleştirilecek “Prof. Dr. Hasan Olalı Turizm Sempozyumu”’nda akademik turizm literatürün gelişimine ilişkin araştırmaların sunumları ile iki panel yer alıyor.  

Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi ile Anatolia Turizm Akademisi’nin işbirliğiyle düzenlenen panellerin başkanlığını Reha Midilli Foça Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Kozak üstlenecek. Anatolia Turizm Akademisi eş başkanı ve Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazmi Kozak, Dr. Hasan Olalı’nın öğrencileri Prof. Dr. Meral Korzay, Prof. Dr. Alp Timur, Prof. Dr. Öcal Usta, Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kızları Prof. Dr. Üzeyme Doğan ile Zühre Erel ve turizm alanında yayımlanan beş akademik turizm dergisinin editörü panellerde konuşmacı olarak katılacak.

metin-kozak.jpeg

Prof. Dr. Metin Kozak amaçlarının 1960’li yıllardan itibaren Türkiye’de turizm eğitimi, turizm araştırmaları ve turizm literatürünün gelişimi ile ilgili çalışmalara yer vermek, elde edilen bulguları tartışmak ve geleceğe yönelik birtakım kararların alınmasına katkıda bulunacak çıktılara erişmek olduğunu söyledi. Kozak; “Panellerden birinde “Hasan Olalı’nın yaşamı ve akademik kişiliği”, diğerinde ise  “Türkiye’de Bilimsel Turizm Dergileri”nin durumu ve yaşanan sorunlar” tartışılacak. Ayrıca Prof. Dr. Hasan Olalı’nın kitapları ve  9. Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda yer alan karikatürler sergilenecek.” Dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.