FOÇA VE BAŞKAN GÜRBÜZ

FOÇA VE BAŞKAN GÜRBÜZ

Medya Ege köşe yazarı Eylül Ayça Karakuş, İzmir'in turistik ilçesi Foça'da Belediye Başkanı Fatih Gürbüz ile bir araya geldi. 

Eylül Ayça Karakuş, İzmir'in en güzel ilçelerinden biri olan Foça'da genç Başkan Gürbüz ile  röportaj yaptı. 

İşte o röportaj;

Merhaba sevgili Medya Ege  takipçileri. İzmir’in Foça ilçesindeydim. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz’ü ziyaret ettim. Bir araya geldiğimiz Başkan Gürbüz ile bir günün özetini Medya Ege köşe sayfamda sizlerle paylaşmak istiyorum.

,,,,,,,,.jpg

Gezdim, Gördüm, ve Şimdi Sizlere Anlatma Zamanı...

Denizi olan her yer şüphesiz çok güzeldir. Denizin, mavinin olduğu yerlerin misafiri fazla olur. Her toplumdan, her kültürden insanları görmeniz mümkündür.  Hal böyle olunca takdir edersiniz ki denizi, sahili temiz tutmak güçleşir. Çünkü insanların çok olduğu yerlerde temizliği korumak kolay olmuyor.  İnsanların  bir kaç saatliğine ya da bir kaç günlüğüne tatile geldiği  yerde memnuniyeti üst seviyede tutmak için var gücünüzle çalışmanız gerekiyor. Bu maalesef tek kişiyle yapılacak bir şey  değildir. Esnafından tutun ,o bölgenin halkına kadar iş düşmektedir. 

,,-026.jpg

Peki ya o bölgenin Belediye Başkanı neler yapmalıdır?  İşte bu sorumun cevabı bir günlüğüne gittiğim seyahatin detaylarında gizli...

Foça ilçesine ilk girdiğimde gözüme çarpan şey insanların güvenli ve mutlu bir şekilde yolda yürümeleri olmuştu. Pandemi döneminde kurallara dikkat edilmesi ve sahil kenarında olan insanların sosyal mesafelerine özen göstermeleri açıkçası beni şaşırttı. Çünkü mavinin ve yeşilin olduğu yerler samimiyeti getirir, sarılmalar artar ve  burası cennet gibi yer dediğimiz yerlerde insanlar duygularını perdelemeden yaşar.

,,,,,-001.jpg

Hatırlatmak isterim ki daha önce “Çaylar Gürbüz Başkan’dan"  diye bir yazıya yer vermiştim köşemde. 

Korona virüsünün yeni  yayıldığı zamanlarda Başkan Gürbüz meydana inmişti ve hijyene önem vererek tüm Foça halkına çay ikramında bulunmuştu. Aradan geçen onca zaman sonra gözlemlediğim şey çok daha fazlasıydı...

Bugün yine Foça sokaklarında Başkan Gürbüz vardı.  Foça halkı Başkan’a  isteklerini ve arzularını dile getiriyordu.  Sayın Gürbüz ise herkesi tek tek dinliyor ve yardımcısına notları eksiksiz aldırıyordu. Gelen sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşması, güler yüzlü, sabırlı ve içten olması açıkçası gözümden kaçmadı. Bir kez daha anladım ki insan sevdiği işi yürekten yaparsa bir tek kendine değil tüm insanlığa yararlı oluyor. 

,,,-014.jpg

Bir gün bir arkadaşım gidilecek bir adres sorarsa bana, adres belli. 

Tabii ki en güzel rota Foça...

Ne Çok Şey Var Bir Bilsen kitabını değerli Fatih Gürbüz'e hediye ederek, sizler için çektiğim en güzel Foça fotoğraflarıyla seyahatimi sonlandırdım .  

basliksiz-2-033.jpg,,,,,,,,,,,,,.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.