FOÇA’DA 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI

FOÇA’DA 15 TEMMUZ ANMA PROGRAMI

Foça Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında anma törenleri ve etkinlikler düzenlendi.

Anma programına; Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral İbrahim Özdem Koçer, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, protokol üyeleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

0-426.jpg

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde, Egemenliği kayıtsız şartsız milletin iradesine teslim eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve özlemle anıyor, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.’’dedi.

Bağarası’ndaki şehit kabrinin ziyaret edilmesi ile başlayan program, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonundaki panel ile devam etti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde, Bağarası Cemil Midilli İmam Hatip Okulu tarafından hazırlanan tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başladı. 15 Temmuz şehitleri için dua okundu. Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığının 15 Temmuz’a özel hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Şehitleri anısına sinevizyon gösterimi ve 15 Temmuz Mehteri videosunun izlenmesinden sonra, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan 15 Temmuz fotoğraf sergisi gezildi.

Saat 21.00’de Demokrasi Meydanı’nda başlayan programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile yaptığı millete sesleniş konuşması barkovizyondan gösterildi. 15 Temmuz için düzenlenen spor müsabakalarına katılan kulüp ve sporculara teşekkür belgeleri verildi. Anma programı, Jandarma Komando Okulu Bandosunun verdiği konserin ardından şehitler için lokma dağıtımı ile sona erdi.

0-425.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.