Foça'da 23 Nisan coşkulu bir törenle kutlandı

Foça'da 23 Nisan coşkulu bir törenle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Foça’da coşkuyla kutlanıyor. Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajında; ‘‘Bağımsızlığımızın temeli Türkiye Büyük Millet Meclisi 103 yaşında. Milli Egemenlik mücadelesi verilen meclisimizin kurulduğu günü, çocukların heyecanı ve umuduyla yeşerten Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, arkadaşları ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun’’ dedi.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine; Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, daire amirleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve Foçalılar katıldı.

foto-2-2.jpg

Atatürk Anıtına, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü saygı çelengi sunuldu.

Ardından Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Tören Alanındaki kutlama programına geçildi. Protokol üyeleri ve vatandaşların ilgiyle izlediği kutlama programında, Foça Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptı.

Bugünlerin umudu yarınların güvencesi olan çocukları, geleceğe hazırlamanın herkesin insanlık görevi olduğunu belirten Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar, “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; bağımsızlığımızın, milli iradenin ve demokrasinin öncüsü olmuştur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verilmiş en güzel hediyedir. En değerli varlıklarımız olan çocuklarımız sevginin, saygının, hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin temsilcileri olarak bugünlerimizin umudu, yarınlarımızın güvencesidir’’ dedi.

foto-5-1.jpg

Foça Kaymakamı Mehmet Türköz’de, “1920 yılının 23 Nisan günü. Saat 13.45. Günlerden Cuma. Meclisin önündeki kalabalık gelecek müjdeli haberi bekliyor. Günlerdir adı konulan, ama konuşulmayan egemenliğin, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayak sesleri geliyor içeriden. Çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek tek beden, tek yürek oluyor. Anafartalar’ın, 19 Mayıs’ın, Sivas’ın, Erzurum’un heybetiyle, kendinden emin, gururlu, inançlı Mustafa Kemal çıkıyor salondan, alkışlarla. Ulus Meydanı bir milletin yeniden ulus oluşuna şahit oluyor. Her ulusun tarihinde etkisini asırlarca sürdürecek dönüm noktaları vardır. Bizim de şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktası ve kazanımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 103. yılını kutlamanın onuru ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz’’ dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in mesajının okunmasıyla devam eden kutlama programı, öğrencilerin hazırladığı şiirler, dans gösterileri ve halk oyunları gösterileri ile devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konusunda okullarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlama programı resmi geçit töreniyle sona erdi.

FENER ALAYI, KONSER VE ÇOCUK TİYATROSU

Foça’daki 23 Nisan kutlama etkinlikleri saat 20.30’da Kavala Kafe önünde başlayacak Fener Alayı, saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanında Halk Oyunları ve Dans Gösterileri sonrasında Filarmoni Orkestrası Stratums Muziekorps Sint Cecilia, Harmonie Türk Müziği Korosu ve Çocuk Korosu konserleri ile devam edip, 24 Nisan Pazartesi günü saat 15.00’te Pınar Çocuk Tiyatrosunun Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi sahneleyeceği ‘‘Küçük Kız ve Cumhuriyet’’ oyunu prömiyeri ile sona erecek.

foto-6-1.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.