Foça'da 30 Ağustos törenle kutlandı

Foça'da 30 Ağustos törenle kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramı Foça'da askerlerin ve sivil vatandaşların yoğun katılımıyla coşku içinde kutlandı. Kutlamalar gün içinde ve akşam geçekleştirilecek etkinliklerle devam edecek.

Foça’da Büyük Zafer’in 101.yıldönümü dolayısıyla ilk tören Atatürk Anıtı’nın bulunduğu Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı. Törene; Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, siyasi partilerin ilçe başkanları, bazı STK temsilcileri, garnizonda görevli her rütbeden askerler, öğrenci ve öğretmenler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye adına çelenk sunumlarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

4.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşmayı yapan Deniz Teğmen Gürbüz Can Biçer, Türk Milletinin 101 yıl önce bugün, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı ve unutamayacakları bir ders verdiğini söyledi. Gürbüz Can Biçer, "Toprakları işgal edilmiş milletimiz yüz bir yıl önce bugün 30 Ağustos Zaferi’yle , kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere anlamlı, ağır ve uzunca bir süre unutamayacakları bir ders vermiştir. Türk Milleti işgal güçlerini Anadolu’nun sinesinde boğmuş, binlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri tarihe gömmüştür. Bu zafer her safhasıyla düşünülmüş, hazırlanmış ve yönetilmiş Türk Ordusu’nun, Türk Subay ve Komuta Heyeti’nin, yüksek gücünün ve kahramanlığının bir eseri, Türk ulusunun özgürlük ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz bir anıtıdır. Bu zafer tüm vatanı ve bağımsızlığı yok edilmek istenen ulusumuzun, kadın erkek, genç yaşlı, tüm fertleriyle birlikte, sarsılmaz azim ve iradesiyle verdiği yaşam mücadelesinin en büyük göstergesidir. Bu zafer yüce Türk Ulusu ve onun bağrından çıkma kahraman ordusunun, en zor şartlarda bile hiç bir güce boyun eğmeyeceğinin, egemenliği ve özgürlüğü söz konusu olduğunda, gücünün ve yeteneğinin hiç bir engel tanımayacağının eşsiz bir örneğidir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugünde ulusunun emrinde, Türkiye Cumhuriyetinin bekasına , bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırma azim ve karalılığı içerisindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta ulusumuzun ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan ve ulusu için, bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunarız. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızın 101. Yıldönümü kutlu olsun" dedi.

8-1.jpg

Foça’da resmi törenin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Foça İlçe Örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Foça Şubesi üyeleri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. CHP Foça İlçe başkanı Esen Çeşmeci yaptığı konuşmada Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle andı. Esen Çeşmeci "Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı tarihimize damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneğidir. Başta Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyoruz" dedi.

Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilçede konuşlu bir Sahil Güvenlik Gemisi gün boyu ziyarete açıldı.

Kaymakamlıktaki tebrigatla süren kutlama programı, akşam saatlerinde düzenlenecek Fener Alayı, halk oyunları gösterileri ve Jandarma Komando Okulu Bando Orkestrası konseriyle tamamlanacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.