Foça’da Askeri Gemiler Şehitleri Seyirde Andı 

Foça’da Askeri Gemiler Şehitleri Seyirde Andı 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102.yıldönümü dolayısıyla İzmir’in Foça İlçesi’ndeki Deniz Üssü ve üste konuşlu gemiler halkın ziyaretine açıldı. 

Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelenin kahramanları Amfibi Deniz Piyadelerinin yetiştiği üs’teki, şehitlik ve müzeler gezildikten sonra iki savaş gemisi (korvet) vatandaşları da alarak İzmir Körfezi’nde iki saatlik seyre çıktı.

Foça İlçe Merkezi’nden kaldırılan servis araçlarıyla üsse gelen gaziler, şehit ve gazi yakınları, personel aileleri ile vatandaşlar önce Kıbrıs Barış Harekatı ve Terörle Mücadele müzelerine götürülerek, gezdirildi ve bilgilendirildi. Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Aydın Şirin minik öğrencileri karşıladı, çeşitli hediyeler verilerek ikramlarda bulunuldu. Üs içinde bulunan Şehitlik ziyaretinin ardından TCG Kalkan Hücumbotu, TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleri vatandaşların ziyaretine açıldı. Limanda konuşlu Çıkarma Gemileri’nde ise gösteri maksatlı olarak İndirme Bindirme harekatı gerçekleştirildi.

Ziyaret ve gösterilerden sonra, aralarında, Foça Kaymakamı Ali Çetin ve bazı daire müdürlerinin de yer aldığı heyet, gaziler, şehit ve gazi yakınları, personel aileleri ile dileyen vatandaşlar Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu’nun komutasında ki TCG Bodrum ve TCG Bafra korvetleri ile denize açıldılar.

İzmir Körfezi’nde iki saatlik seyir icra eden gemiler saat 17.00 dolayında Foça Deniz Üssü’ne döndüler.

Batı Görev Grup Komutanı Tuğamiral Özden Yağcıoğlu 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102’nci Yıldönümü dolayısıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı gemilerinin çeşitli limanlardan seyir faaliyeti icra ettiğini, kendilerinin de bu faaliyetlere Foça’daki gemilerle katıldıklarını söyledi. Tuğamiral Yağcıoğlu; “Gazilerimiz, şehit ve gazi yakınları, personel eş ve aileleri, lise öğrencileri ve halkımızla birlikte seyirde şehitlerimizi anmak üzere faaliyet icra etmekteyiz. TCG Bafra ve TCG Bodrum korvetleriyle denize açılıp denizde anma etkinliklerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.