Foça'da büyük zafer coşkuyla kutlandı!

Foça'da büyük zafer coşkuyla kutlandı!

Büyük Taarruz’un 30 Ağustos 1922'de zaferle sonuçlanmasının 99’yıldönümü İzmir’in Foça İlçesi’nde coşkuyla kutlandı. Her yaştan çok sayıda vatandaş Zafer Bayramı kutlamalarına katılarak coşkuya ortak oldu.

Foça Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ilk törene Foça Kaymakamı Ali Çetin, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral Serhat Sözbir, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Halis Kara, siyasi partilerin ilçe başkanları, bazı belediye meclis üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşları(STK) temsilcileri, garnizonda görevli askerler ile vatandaşlar katıldı. Tören öncesi Foça Jandarma Komando Okulu Bandosu marşlar çaldı. Kaymakamlık, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Belediye Başkanlığı adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları yapıldı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

3.jpg

Deniz Yüzbaşı Tarık İlkan Taşkent günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasına “Bugün yüce milletimizin tarih sahnesinde varoluşundan bugüne kadar onu yok etmeye çalışan zihniyetin, tarihte eşine az rastlanır bir kahramanlıkla mağlup edildiği 30 Ağustos Zaferinin 99.yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz” diyerek başladı. Tarık İlkan Taşkent; “Türk Ulusunun Kurtuluş dastanının son aşaması olan 30 Ağustos Zaferi asil Türk Ulusuyla, kahraman Türk Ordusunun ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ‘ün önderliğinde ulusal birlik ve beraberlik ruhu içerisinde birbirlerine kenetlenerek sürdürdüğü topyekün bir varoluş mücadelesinin sonucudur. Akıl ve bilimin rehberliğinde milli egemenlik ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürkçü Düşünce Sistemi bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk Silahlı Kuvvetlerine yolu gösteren ışık olmaya devam edecektir. Gücünü ulusumuzun sonsuz sevgi ve desteğinden alan Türk Silahlı Kuvvetleri dün olduğu gibi bugünde ulusunun emrinde Türkiye Cumhuriyetinin bekasına, bölünmez bütünlüğüne yönelecek her türlü tehdidi ortadan kaldırmak azim ve kararlılığı içindedir. Bize bu zaferi kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve ulusu için bir an bile tereddüt etmeden hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anar, kahraman gazilerimize ve yüce Türk Milleti’ne şükranlarımızı sunarız. 30 Ağustos Zaferimizin 99.yılı kutlu olsun” dedi.

1.jpg

Törenin ardından Kaymakamlık protokol makamındaki tebrigata katıldı. Kutlama programı saat 21.00’de düzenlenecek fener alayı, Demokrasi Meydanı’nda 21.30’da halk oyunları gösterileri ve Positive Live Project müzik grubunun konseriyle devam edecek.

foto-4.jpgfoto-6.jpgfoto-7.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.