Foça'da Çanakkale şehitleri anma töreni

Foça'da Çanakkale şehitleri anma töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla İzmir'in Foça ilçesinde tören düzenlendi.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'inci yıl dönümü nedeniyle, her il ve ilçede olduğu gibi Foça'da da programlar düzenlendi. Törenler, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Foça Kaymakamı Ali Çetin , Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Aydın Şirin ile Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ'ın çelenk koyması ile başladı. Sabahın erken saatlerinde başlayan törene, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri öğrenciler ve askeri erkanda hazır bulundu. Çelenk sunulmasının ardından ise şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda askeri yetkililer ve diğer protokol üyeleri, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi'ndeki programa katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Foça protokol üyeleri Yeni Bağarası mezarlığında 1994 yılında Van Sırmalı köyünde terör şehidi olan Jandarma Er Veli Yılmaz’ın mezarını ve şehit ailelerinin evlerini ziyaret etti.

Öte yandan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Demirağ, "Çanakkale bir destandır! Çanakkale Geçilmez!

İmkânsızın başarıldığı Çanakkale Zaferi, tarihte benzeri görülmemiş bir destandır.

18 Mart 1915 tarihinde, Çanakkale Deniz Zaferiyle elde edilen başarı, adeta tarihin akışını değiştirmiştir.

Tüm Emperyalistlerin birleşerek tarihten silmeye uğraştığı Milletimiz, tarih sahnesinde yerini şanla, zaferle almıştır. Çanakkale’nin geçilmeyeceğini, zaferle tüm dünyaya güçlü şekilde ilan etmiştir.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal eden kahramanları ve vatanı uğruna canını veren tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, saygıyla önlerinde eğiliyorum!

Çanakkale Geçilmez! ” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.