Foça'da Cumhuriyetin 100. Yılı asker sivil el ele kutlandı

Foça'da Cumhuriyetin 100. Yılı asker sivil el ele kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100.Yılı İzmir’in turistik ve askeri bölgeleriyle bilinen ilçesi Foça’da, günlerdir süren etkinliklerle kutlanıyor.

Foça’daki Cumhuriyet’in 100.yılı resmi kutlama töreni Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı tören alanında gerçekleştirildi. Foça Kaymakamı Mehmet Türköz, Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Tuğamiral İbrahim Özdoğan, Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, daire ve şube müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler, garnizonda görevli her rütbeden askerler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Öncesinde, Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi bandosunun, çaldığı marşlarla alandaki coşkuyu arttırdığı tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çoğunluğu kırmızı beyaz kıyafetleriyle alanı çiçek bahçesine çeviren öğrencilerle, katılan vatandaşların bayramını kutlayan Kaymakam Mehmet Türköz daha sonra bir konuşma yaptı.

1-2.jpg

"EZELDEN EBEDE BÜYÜK UMUTLAR VE EMİN ADIMLARLA"

Cumhuriyetin kuruluşundaki zorlukları ve 100 yıllık kazanımlarını hatırlatan Türköz bu kez birlik, beraberlik ve sevinci paylaşmak için toplandıklarını söyledi. Mehmet Türköz; “Ezelden ebede büyük umutlar ve emin adımlarla, birlik beraberlik içinde yürürken, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletinin karakterine ve geleneklerine en uygun idare olarak ifade ettiği, geleceğimizin teminatı gelişmenin sembolü Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Bugün başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere son devletimizi kuranların manevi huzurunda devletimizin en büyük gününü kutlamak için toplandık. Yıllar önce sabrımızı, azmimizi, gücümüzü gösterdiğimiz yedi düvele bu kez birliğimizi, dirliğimizi, sevincimizi göstermek için toplandık. Cumhuriyetimizi kuranlara şükran hislerimizi sunmak için toplandık. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutlamak için toplandık. Hepimize kutlu olsun” dedi.

halki-selamlama.jpg

Konuşmanın ardından çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Öğrencilerin, halk oyunlarından, klasik ve modern danslara, sportif gösterilerden tiyatral sunumlara renkli gösteriler sunduğu kutlama programına, halkta tempo ve alkışlarla katıldı. Jandarma Komando Okulu mensubu askerlerin eğitim kulelerinden inişleri, terörist unsurlara harekat geliştirmeleri ve kuleye Türk bayrağı açmaları büyük heyecanla izlendi. Kulede gösteri yapanlarla birlikte resmi geçit törenine katılan öğrenciler ile jandarma ve denizci askerler de dakikalarca ayakta alkışlandılar.

Cumhuriyet’in 100 yılı kutlamaları Foça'da yatların bayraklı gösterileri, yürüyüşler, fener alayı ve konserlerle gün ve gece boyu sürecek.

12.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.