Foça'da “Dünya Diyabet Günü” etkinliği

Foça'da “Dünya Diyabet Günü” etkinliği

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Foça Devlet Hastanesinde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında kurulan bilgilendirme standı ile farkındalık oluşturuldu.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Foça Devlet Hastanesinde “14 Kasım Dünya Diyabet Günü” kapsamında kurulan bilgilendirme standı ile farkındalık oluşturuldu.

Tüm gün boyunca devam eden etkinliklerde yer alan stantta. sağlık çalışanları tarafından diyabet ile ilgili bilgilendirmeler yapılarak hem  broşürler dağıtıldı hem de standı ziyaret edenlerin kan şekeri ölçümleri yapıldı. 

 Foça Devlet Hastanesi Başhekimi Ali Fuat Yalvaç  yaptığı açıklamada “Son yılların en önemli hastalıklarından biri olan Diyabet, iyi kontrol edilmediğinde özellikle kalp, böbrek ve göz için çok ciddi bir tehdit oluşturabilmektedir. Kalp hastalığının görülme sıklığı 2-4 kat daha fazla iken,  Kronik Böbrek Hastalığına neden olan hastalıklar içinde ilk sırada Diyabet gelmektedir. 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında Foça Devlet Hastanesi stant ve gerçekleştirdiği eğitimler ile Diyabet gününe dikkat çekerek farkındalık oluşturmuştur.

Foça Devlet Hastanesi olarak, Kalite ve Diyabet Eğitim Hemşiresinin  organize ettiği etkinlik de Hastane bahçesine kurulan stantta İnsülin Kalemi, Diyabet Sohbet Haritaları, ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Standa başvuran 150 kişinin  ücretsiz rastlantısal kan şekeri ölçümleri yapılarak,  kan şekeri normalin dışında çıkanlar ilgili birimlere yönlendirildi. Diyabet hastalarına diyabette beslenme, fiziksel aktivite ve yaşam biçimi konularında bilgi verildi. “ dedi
 

Diyabet Gittikçe Büyüyen Bir Sorun…
Ülkemizde diyabet ve diyabete bağlı gelişen sağlık problemleri önemli bir yer tutmaktadır. 2015 yılında diyabetli yetişkin sayısı 415 milyon iken bu sayının 2040 ’a kadar 642 milyona ulaşacağı ya da başka bir deyişle 10 kişiden birinin diyabetli olacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Foça Devlet Hastanesi, diyabet konusunda hasta ve hasta yakınlarını bilgilendirmeye devam ediyor. Kurulan bilgilendirme standını yerinde ziyaret eden Foça Devlet Hastanesi yönetimi kan şekeri ölçümlerini yaptırdılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.