FOÇA’DA EĞİTİM BİLİM ŞENLİĞİ

FOÇA’DA EĞİTİM BİLİM ŞENLİĞİ

Foça’da eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, 2016 / 2017 öğretim yılında öğrendikleri bilimsel bilgileri, proje sunumları ve yaptıkları deneyler aracılığıyla paylaştı.

Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Yeni Park Alanı’nda yapılan Foça Eğitim Bilim Şenliği’ne Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’da katıldı.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Foça Eğitim Bilim Şenliği’nde; Foça İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ebru Öcal, açılış konuşmasını yaptı. Modern bilimin ışığında yapılan eğitiminin, hayal gücüyle yaratıcılığı birleştiren, geleceğin mucitlerini yetiştiren önemli bir süreç olduğunu ifade eden Öcal; ‘Sevgili öğrenciler, büyük mucitleri düşünün; hiç biri ilk denemede başarılı olamamışlardır. Sürekli çalışarak başarıya ulaşmışlardır. Aslında yaptığınız bu çalışmalar, sizler yeni yolculuklara çıkıyorsunuz anlamına geliyordur. Cesur olunuz, asla pes etmeyiniz. Sizler, yarınlarımızsınız. Tarihi ve coğrafi güzellikleriyle dillere destan olan ilçemizi bilimsel gayretlerinizle zenginleştirdiniz. Tüm öğrencilerimize, danışman öğretmenlerimize ve yöneticilerimize bu anlamlı ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum’ dedi.Öğrencilerin sunduğu halk oyunları ve dans gösterilerinin ardından, protokol üyeleri bilim şenliğinin açılış kurdelesini kesti. Protokol üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler, okul stantlarını gezerek proje ve deneyler hakkında bilgiler aldı. Genç öğrencilerin verdiği mini konser, Foça Eğitim Bilim Şenliği’ne renk kattı.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; ‘‘Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, hayattaki en gerçek yol göstericinin bilim olduğunu belirtmiş, çağdaşlık yolundaki en doğru rehberimizin bilim ve fen olduğunu işaret etmiştir. Bu düşünceden hareketle eğitim çalışmaları sürdüren öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyor, gelecekte nice başarılar diliyorum’’ dedi.

unnamed-(5)-089.jpgunnamed-(4)-111.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.