Foça'da kamp alanlarında huzur denetimi

Foça'da kamp alanlarında huzur denetimi

İzmir’in turistik İlçesi Foça’da Emniyet Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri karavan, çadır ve kamp alanlarında huzur denetimi gerçekleştirdi.

Foça Emniyet Müdürlüğü ve Foça Belediyesi Zabıta ekipleri, ilçe merkezine yakın bölgelerde karavanla ve çadır kurarak konaklama yapanları denetledi. Ekipler kendi yetki alanlarına giren konularda kimlik, sürücü belgesi, araç ruhsatları, araç plakaları ve şasi numaraları, GBT sorgulamaları yaptı. Vatandaşlara hangi alanlarda kamp yapabilecekleri, mangal yakabilecekleri ve dikkat etmeleri gerekli konularda bilgiler aktarıldı. Yanında belge eksiği olanlar polis ekiplerince soruşturmaya tabi tutuldu.

İNGİLİZ BURNU VE KUMBURNUNDA KARVAN VE ÇADIR YASAK

İlçe merkezine 1 kilometre mesafedeki Yeşiltepe ve İngiliz Burnu mevkilerinde konaklayan vatandaşlara buranın yarından itibaren (Encümen kararıyla) sadece günübirlik kullanıma açık olacağı, konaklamaya yasak bölge ilan edildiği ve araçlarını çekmeleri gerektiği bildirildi.

img-20220527-204750.jpg

KENDİ GÜVENLİĞİMİZ İÇİN GEREKLİ

5 yaşındaki oğluyla çadırlı kamp yaptığını belirten Esengül Tahtakın denetimi kendi güvenlikleri için yararlı bulduğunu söyledi. Esengül Tahtakın;” 5 yaşındaki oğlumla birlikte Eski Foça İngiliz Burnu’nda kamp yapıyoruz. Çadırda kalıyoruz. Bu uygulama bizi rahatsız etmedi. Tam tersine çokta güven veren bir durum. Çok çok memnunuz. çok teşekkür ediyoruz” dedi.

GÜZEL BİR UYGULAMA

Vatandaşlardan Yılmaz Uzunoğlu’da uygulamayı gayet güzel olarak niteledi. Yılmaz Uzunoğlu; “Karavanla tatil yapıyoruz. Eşimle. İzmir’den geldik. İkinci akşamımız. Emniyetin kimlik kontrol uygulaması yapıldı. Gayet güzel bir uygulama bence. Vatandaşın huzuru, rahatı, güvenliği için yapılmış bir kontrol. Zaten bir insanın da herhangi bir şeyi yoksa niye rahatsız olsun ki bu kimlik kontrolünden. Her şey bizim güvenliğimiz, rahatımız için. “dedi.

yilmaz-uzunoglu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum